Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun da katıldığı kahvaltılı toplantıda açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkan Vekili Ergün Güler, Kent Konseyi’nin kuruluş amacını ve çalışmalarını anlatan bir konuşma yaparak, yaklaşan referandumla ilgili çalışmalarına başladıklarını ve aralıksız devam edeceklerini belirtti.
Daha sonra konuşan Kadın Kolu Meclisi Başkanı Arzu Gezent’te kadın meclislerinin kurulma amacını ve kadınlara kendilerini ifade edebilme özgürlüğünü veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve rahmetle andığını söyleyerek, “Atamızın izinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.

KATILIMCILARIN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI!
Türk Ocakları Başkanı Arif Akdeniz; referandumla ilgili bir konuşma yaparak, bu dönemde üzerlerine düşen her türlü görevi üstleneceklerini söyledi. 

Bakırköylü Girişimci Kadınlar Başkanı Banu Terzi: Hepimizin farklılıkları var ve ortak noktamız birbirimize duyduğumuz saygımız. Ülkemle gurur duyuyorum ve dinimi özgür yaşamama neden olan M. Kemal Atatürk'e teşekkür ediyor hayırlı seçimler diliyorum.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gülser Alparslan: Biz 106 şubesiyle yüzlerce burslu öğrencimizle çalışmalarımıza devam eden büyük bir aileyiz. Referandumun adını duyduğumuz anda çalışmalarımıza başladık. Siyasi parti değiliz ama çalışmalarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Cem Dikmen: Referandum çalışmalarımız doğrultusunda diyorum ki sonuç çok hayırlı olacak. Referandum da hep birlikte hayırlı bir sonuç çıkaracağız. Bir anne kucağı gibi şefkati bir biçimde ‘Evet’ diyen vatandaşlarımızı da, bir baba ocağı gibi her hataya rağmen kapısını açık tutan bir biçimde çalışmalarımızı tüm yurtta sürdüürüyoruz.

Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin: Kanımızın son damlasına kadar Cumhuriyete sahip çıkacağız!

Rumeli Yönetici ve İş adamları Derneği Başkanı Cavit Ganiç: Hayırlı sabahlar demenin bile suç sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Kardeşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte çalışıp yönettiğimiz, bir aile şirketimiz var ve aile şirketimiz tek imza ile yönetilmiyor. Hem şirketimizi, hem çocuklarımızı korumak adına 2 imza yetkisi var. Şimdi bizden ülkemizi tek adama emanet etmemiz isteniyor ve bu söz konusu dahi olamaz. Referandumda hayır oyu kullanacak vatandaşları, vatan haini ve terörist ilan eden zihniyete HAYIR diyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yusuf Kadıoğlu: 15 yıldır tek başına iktidarda olan AKP’nin bizi getirdiği durum ortadadır. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde raferandumun tek amacı geçmişte işledikleri suçlardan dolayı ceza almamak ve hukuk devleti tanımını ortadan kaldırarak isedikleri gibi suç işlemek.

Türk Anneler Derneği adına konuşan Tiyatrocu Dilek Türker: Ben Atatürk kızıyım, Cumhuriyet değerleriyle yatişmiş bir sanatçıyım. Benim bu ülkeye bir borcum var ve bu borcumu ülkemin geleceği için, ‘Hayır’ çalışmalarına elimden geldiğince destek vererek bir nebze olsun ödemeye çalışacağım.

Disk Genel İş İstanbul 2. Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi: Tüm engellemelere rağmen direnen örgütümüz 50 yaşına girdi. Bu topraklar kana ve göz yaşına doydu. Biz bu topraklarda ‘Hayır’ demeyi görev sayıyor, zorla kabul ettirilmek istenen anayasanın içeriğini de , yapılış şekline de red ediyoruz. Hayır demeyle yetinmeyip, emekçiler, emekliler, özgürlükçüler için, demokratik bir anayasa yapması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Özürlüler Spor Kulubü Başkanı Kenan Özüdoğru: Onurlu sporcular olarak ‘Hayır’ diyoruz.

Kadın Muhtarlar Derneğiİstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi İMDD Yönetim Kurulu üyesi Fehamet Berk: Bakırköylü olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşıyorum. Olası bir anayasa değişikliğinde en çok etkilenecek olan kadınlardır. Bir vatandaşlık görevi olarak çalışma yapmayı kendime görev biliyorum.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir: Bu referandum ve OHAL’le biz emekçilere dayatılan durum ortadadır. Çağdaş, demokratik ve hukuk devleti için çok bedel ödedik, ödemeye de hazırız. Tek adam diktatörlüğüne ‘Hayır’ diyoruz.

Florya ve Atatürk Ormanını Koruma Derneği Başkanı Taner Dayı: Atatürk ve Cumhuriyetin destekçileri olarak 550 üyemizle ‘Hayır’ diyeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve torunlarımız için hayır demek zorundayız. Bu parti meslesi değil, Cumhuriyet ve M. Kemal Atatürk meselesidir.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) adına Faik Deli: Bizlere dayatılan referandum anayasal süreç değil, emekle sermayenin, haklılarla haksızların, mazlumlarla zalimlerin hesaplaşacağı gündür. Biz 12 Eylül faşizmine de karşı çıktık, bu günde karşı çıkacağız. (Bakırköy Belediyesi’nde Zabıta olarak görevli Faik Deli, 17 yaşındaki kızı Dicle’yi Ankarada barış mitinginde yaşanan bombalı saldırıda kaybetmişti)

Katılımcıların ardından toplantının kapanış konuşmasını yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ülkenin geleceği için çalışmalara destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, siyasi olarak taraf olduğu için bu güne kadar partisi için çok oy istediğini söyledi. “Burada yurttaşlık görevimi yerine getirmek için varım. Çocuklarımızın ve doğacak torunlarımızın geleceği için bir aradayız ve geleceğimize sahip çıkmak için hepinizden hayırlı bir oy istiyorum. Herkese hayırlı çalışmalar dilerim” diyerek katılımcıları selamladı.

Selvi Sarıtaç
 
 
 

Editör: Haber Merkezi