Bakırköy Kent Konseyi yöneticilerinden Ergin Gülen, kongre öncesi yaptığı konuşmada 2014 yılında Belediye Başkanı olarak seçilen Bülent Kerimoğlu’nun geldiği kasabada 2-3 tane sivil toplum kuruluşu olduğunu kendisine anlattığını söyleyerek, ”Başkanımız ilçemize ilk geldiğinde bu kadar çok sayıda sivil toplum kuruluşu olduğuna çok şaşırmıştı. İyi varsınız ve birlik beraberlik içinde çalışmamız kent açısından çok önemlidir. Konseyimizin başarılı olması için hepinizden destek bekliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Kent Konseyi yöneticilerinden Cemal Türkoğlu öncülüğünde Aralık ayında belediye meclis üyeliği için istifa eden ve kongre sürecine kadar istifası değerlendirilmeyen Bakırköy Kent Konseyi Sekreteri Tarkan Ellergezen divan başkanlığına seçildi. Türkiye Sakatlar Derneği Bakırköy Temsilciliği üyesi Nazan Ekinci’de divan başkanı yardımcılığı yaptı.

ENGELLİ MECLİSİ’NİN KURULMASINA OY BİLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Temmuz 2016 ve Haziran 2019’u kapsayan dönemde Bakırköy Kent Konseyi olarak iyi ve özverili şeyler yaptıklarını söyleyen Ellergezen, kavgasız bir kent konseyi dileklerini ileterek, geçmiş dönemde çok istemelerine karşın yer sıkıntıları olduğu için açamadıkları Engelli Meclisi kurulması ek gündem maddesini oyladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, katılımcılara dağıtılan faaliyet raporu okunmuş sayılarak oy birliği ile kabul edildi.

Bakırköy Kent Konseyi’nin zorlu süreçlerden geçtiğini, birilerinin gözünde birşey yapmamış gibi görünse, müzeler, deprem eğitimleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanılığı yapan ve şimdilerde Belediye Meclis Üyesi olan Arzu Gezent’in çalışmaları, İlhan Gülek, Ergin Gülen ve diğer arkadaşlarının fedakârca çalıştığını söyledi.

Olağan Kurul’da söz alan konsey yöneticilerinden Cemal Türkoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları’nın demokrasinin kılcal damarları olduğunu söyleyerek, “STK’lar ne kadar güçlü olursa, toplum o kadar güçlü olur” dedi.

STK’lar da yönetici olmanın vakit ve nakit açısından çok meşakkatli olduğunu söyleyerek devam eden Türkoğlu, Başkan Kerimoğlu’na kendilerine Demokrasi Parkı’nda yer verdiği için teşekkür etti. İlk defa bu dönemde Bakırköy’ün mahalle esnafına plaket verdiklerini söyledi.

Kongre de konuşan İlhan Gülek’te konseyinin çok şey yaptığını ama Milli Mücadele’nin 100. Yılı olması nedeniyle bu dönem çok daha iyi şeyler yapmaya mecbur olduklarını söyleyerek, Cumhuriyet’in kalesi Bakırköy’de çok daha fazla çalışmaları gerektiğini belirtti.

BAKIRKÖY KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ YÖNETİM LİSTESİ  

Görme Özürlüler Derneği; Ahmet Taner Önen

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği; Remzi Kırcı

Türkiye Sakatlar Derneği; Mine Yiğit

Down Sendromlular Derneği; Halil Doğan

Zihinsel Engelliler Derneği; Nurgen Eryavuz

Engelli meclisi yönetiminin seçilmesinin ardından, Kent Konseyi Başkanlığı’na konsey yöneticilerinden Ergin Gülen önerildi ve oy birliği ile seçildi.

YENİ BAŞKAN ERGİN GÜLEN, İLK KONUŞMASIYLA TEPKİ ÇEKTİ

Başkan olarak seçilmesinin ardından sivil toplum kuruluşlarına kendisine destek verirlerse başkanlığı kabul edeceğini söyleyen Ergin Gülen, Başkan Kerimoğlu’na kendilerine verdiği destekler ve Demokrasi Parkı’nda yer tahsis ettiği için teşekkür etti. Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi’nde emeklilerin oturmasını hoş gördüklerini söyleyerek, yakında tabelalarını astıracaklarını belirtti.  

“Bakırköy’de kent konseyi ilk defa sivillerin eline geçiyor” diyerek tepki alan yeni Başkan Ergin Gülen’e, Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Çiğdem Göymen, Bakırköy’de Kent Konseyi’nin kuruluşundaki son imzanın kendisine ait olduğunu söyleyerek, “İlk defa sivillerin eline geçiyor demek ne demek” diye sordu.

Hatırladığı kadarıyla Bakırköy Kent Konseyi’nin Ateş Ünal Erzen zamanında ve çabasıyla devam ettirilen bir çalışma olduğunu söyleyen Gülen’e yeniden tepki gösteren Çiğdem Göymen, “Bakırköy Kent Konseyi Ateş Ünal Erzen zamanında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kurulmuş ve tüm kent konseyleri belediye şemsiyesi altında ama bağımsız bir yapıdır. O dönemde Meltem Ünal Erzen de Kadın Meclisi Başkanıydı. Kişileri severiz yada sevmeyiz ama Kent Konseyi Kadın Meclisi en iyi çalışmaları yapmıştır” ifadelerini kullandı. Divan Başkanı Tarkan Ellergezen, geçmişte hizmetleri olan kişilerin ardından konuşmanın yakışık almadığını söyleyerek tartışmanın uzamamasını istedi.

Yeni seçilen Kent Konseyi Başkanı Ergin Gülen’in “Demokrasi Parkı’nı emeklilerin kullanmasını hoş görüyoruz” söylemine ve Temmuz 2016/Haziran 2019’u kapsayan dönemde yapılan faaliyet raporuna yürüyüşlere katılma, açılışlara katılma, milli bayramlarda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma gibi maddelerin etkinlik olarak koyulmasına da bazı STK’lar teki gösterdi. 

25 Mayıs ve 11 Haziran’ı kapsayan süreçte konseyde görev almak istediğini bildirerek başvuran tüm Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, yeni yönetim şemasında yer aldı. Oy birliği ile kabul edilen Bakırköy Kent Konseyi yönetiminin ardından, CHP İl BaşkanYardımcısı ve Florya Atatürk Ormanı Koruma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Taner Dayı’nın, yeni seçilen konseye başarılar dileği içeren mektubu okundu. Kuruluşlarının 20. Yılı nedeniyle FLODER adına Şeyda Ogust kısa bir konuşma yaptı.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi