BAKIRKÖY’ÜN GELECEĞİ İÇİN KATKINIZI BEKLİYORUM
Haziran ayı meclis toplantısında söz alarak gündeme dair konularda değerlendirmelerde bulunan Bakırköy Belediyesi CHP Gurup Sözcüsü Muzaffer Şahin, Ak Partili meclis üyelerinden destek istedi. “Farklı düşüncelere sahip olsakta, Bakırköy'ün geleceği için katkınızı bekliyorum” dedi.
Geçtiğimiz aylarda İBB Meclisi’ne gönderilen Kentsel Dönüşüm raporunun komisyonda görüşülmesi için Ak Partili Meclis Üyerinden destek vermelerini isteyen Şahin, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ni de içine alan bin dönümlük arazinin plan değişikliği ile ilgili de düşüncelerini açıkladı.

Yapılan plan değişikliği ile ilgili kendilerinin haberdar olmadığını ifade eden CHP’li İBB ve Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Şahin, hastane bahçesi ile ilgili yapılacak eylemlere Ak Partili arkadaşlarının da destek vermesini beklediğini söyledi. Geçtiğimiz meclis toplantılarında, Bakırköy’ü ilgilendiren konularda kendilerinin de her türlü desteği vereceğini açıklayan Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toraman’a hitaben konuşan Şahin, “Sahillerimizin hali ortada, gelin hastanemize birlikte sahip çıkalım” dedi.

YEREL YÖNETİCİLERİN YETKİLERİ ARTTIRILMALI
İlçe belediyelerinin farklı düşüncelerde olması sebebi ile İBB tarafından verilen imkanların kısıtlı olduğunu gördüklerini de dile getiren Şahin, yerel yöneticilerin kendi sınırları içerisinde karar verici olması konusunda yetkilerinin arttırılması gerektiğini söyledi. Yerel yöneticilerle ilgili daha güçlendirici yasaların çıkması gerektiğinin altını çizen Şahin, “OHAL’de olmamıza karşın yasaların çıktığını görüyoruz. Yerel yöneticilerin yetkilerinin arttırılarak, irade koymasında etkili olacak yasaların çıkması konusunda da katkınızı bekliyorum” diyerek devam etti.

ASKERİMİZİN KATAR’DA OLMASINI DESTEKLEMİYORUM
Ortadoğudaki gelişmelerle ilgili de görüş beyan eden Muzaffer Şahin, “Bizi ilgilendirmeyen birçok şey başımıza kalacak. Bizim askerlerimizin Katar’da olmasını desteklemiyorum. Amerikanın geleceği için çocuklarımızın gelecekleri yok edilemez” diyerek konuşmasını sürdürdü.  Şii Seyyid Muhammed İbn Ali eli Hadi türbesine IŞİD’in üstlendiği saldırıyı da kınayan Şahin, teröre destek veren ülkelerle birlikte gibi görünen ülkemizin saygınlığı için yeniden şekillenmesi gerektiğini belirtti. Fetö’nün siyasi ayaklarının araştırılması için Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM’de verilen önergesinin kabul edilmemesini de doğru bulmadığını ifade eden Şahin, “İnsanlar mağdur. Ülkenin emniyet görevlileri, valileri, iş adamları, akademisyenleri terörle ilişkilendiriliyor. Bu şartlarda ekonomide düzelmenin, barışın ve huzurun geleceğini düşünmüyorum. Herşeyin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor, yerelde ve genelde bir kardeşlik başlatılması gerektiğine inanıyorum. Herkes birbirine kötü bakıyor” diyerek konuşmasını bitirdi.

BAKIRKÖY’E SAHİP ÇIKMAK, BEN YAPTIM OLSUN MANTIĞIYLA OLMAZ
“Düzeltmeye önce kendimizden başlamamız gerekiyor” diyerek, konuyla ilgili Muzaffer Şahin’in konuşmalarına cevap vermek için kürsüye gelen Ak Parti Gurup Sözcüsü Servet Toraman, “Önce kendimiz iyi bakıp güzel göreceğiz. Yerel yöneticiler olarak önce biz kendimizi ışıklandırmazsak, toplum da bize inanmaz” diyerek devam etti.


İBB’ye giden Kentsel Dönüşüm plan notlarının ilçeye göre değil, diğer 4-5 ilçeden örneklemelerle ortalama bir plan notu olduğunu söyleyen Toraman, “Biz burada dedik ki gelin beraber yapalım. Bu şekilde olmaz. İBB den yardım alalım ki geri çevirmesinler dedik. Bakırköye sahip çıkmak istiyorsak ben istedim öyle olsun mantığı ile olmaz bu işler” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PLAN NOTLARI BU HALİYLE KABUL EDİLMEZ
Maltepe ve Büyükçekmece ilçelerinin de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olduğunu ama parti ayrımı gözetmeksizin işin uzmanlarıyla çalıştıklarını söyleyen Ak Partili Servet Toraman, “Biz size özellikle dedik gelin birlikte çalışalım. İBB’den destek alalım ki geri çeviremesinler. Siz dediniz ki yok onlar yapsın göndersin. Şimdi sanki herşey İBB’ye kalmış gibi birbirimizin üzerine suç atmakla olmaz. Gelin el ele çalışalım, bu konuda ne yapılacaksa yapalım. Yine sizin adınızı, belediye başkanımızın ismini yazalım. Dersimize güzel çalışalım. İBB’ye gönderdiğiniz plan notları komisyona gitse bile bu haliyle kabul edilmez” dedi.

GÜCÜNÜZ YERİNDE, ÖNEMLİ OLAN İLÇE YARARINA KULLANMAK
İlçe belediyelerinin güçlendirmesi konusunda ise sert tepki veren Servet Toraman, “Kamunun yerini 29 yıl kiralama yetkisi alıyorsunuz” diyerek, geçtiğimiz toplantıda Zeytinlik Halk Pazarı alanının ihale öncesi ve sonrası dahil olmak üzere tüm yetkilerinin başkan ve encümene verilmesine atıfta bulundu. Toraman, “Daha nasıl güçlü olacaksınız. Belediye başkanına daha ne kadar yetki verilsin. Gücünüz kuvetiniz yerinde de, önemli olan bunları Bakırköylünün yararına kullanmak” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

BİLMEDEN KONUŞMAMAK LAZIM
Ortadoğuda yaşanan olaylarla ilgili de şahsi düşüncesini paylaşan Servet Toraman, “Burada oturarak dünya devletleri arasındaki olanları bilemeyiz. Vatandaş olarak herşey söyleyebiliriz ama bilmeden konuşmamak lazım” diyerek İŞİD’in yaptığı terör eylemini kınadı.

HASTANE ARAZİSİ TANSİYONLARI YÜKSELTTİ!
Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için de ön yargılı olunduğunu ifade eden Toraman, sadece Lepra Hastanesi’nin gideceğini, diğer binaların ise yenileneceğini söyleyerek, “Kadın Tutuk Evi ve 112 önündeki boş arazide bir şey yapılacak. Ağaçlar ellenmeyecek” iddiasında bulununca mecliste tansiyon yükseldi.

EKSİKLERİMİZİ ANAKENT’TE TAMAMLAYALIM
Karşılıklı laf atmalarla devam eden toplantıda kürsüye gelerek konuşan CHP’li İBB ve Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, önce kentsel dönüşüm planları ile ilgili konuştu, sonra hastane arazisini konu aldı.
Kentsel dönüşümle ilgili eksikliklerinin olduğunu kabul eden Akyüz, “Anakent’te hep birlikte eksiklerimizi tamamalayalım ama bunu sokakta tartışmamalı” dedi.
Bakırköyde binaların eski olduğunu, 99 depreminden sonra kaybedilmiş 18 sene olduğunu ifade eden Akyüz, “Gelin anlaştık diyelim ve bunu hep birlikte yapalım. Bu da bu meclisin onuru olsun” dedi. “Siz ‘evet’ demediğiniz sürece o dosya oradan geçmez” diyerek devam eden Akyüz, Ak Partili guruba haftaya bir araya gelme teklifinde bulundu. Eski bir Bakırköylü ve Mühendisler Odası Başkanlığı yapmış olması sebebi ile herkesin kendisine sorduğunu ifade eden Akyüz, “Vallahi yalancı olduk” ifadelerini kullandı.


Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ilgilide konuşan Akyüz, Sağlık Tesis Alanı olarak planlanan bakanlık dosyasını bizzat alarak incelediklerini, yeşil alan olarak gösterilen bölümün yok denilecek kadar az olduğunu, ağaçların korunacağına ilişkin açıklamanın ise sadece "Tescilli Anıt Ağaçlar" için olduğunu söyledi.
6428 nolu yasanın, Sağlık Bakanlığı’nca Kamu Özel İş Birliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun maddesi olduğuna dikkat çekerek, “Kısacası Yap-İşlet-Devret modeli ile devlet istediği firmaya 25 yıl işletme bu hakkı veriyor” dedi.
Korunacağı söylenen ağaçların da sadece tescilli ağaçlar olduğunu ifade eden Akyüz, “Alanda 17 bin 600 ağaç var. Tescilli sayı 20 yi geçmiyor. Hiç birinin de tescillendiğine dair belgesi yok, işaret levhası yok. Biz hastaneye karşı değiliz. Ama burası ‘Şehir Hastanesi’ olmamalı, amacına uygun şekilde binalar yenilenmeli” dedi.

MAVİYİ KAYBETTİK, BARİ YEŞİLE SAHİP ÇIKALIM
“İllede yapacaksanız Cerrahpaşa’yı, Çapa’yı yapın, yenileyin” diyerek, insanların manevi duygularının önemine değinen Akyüz, “Biz zaten bir kazık yemişiz sahillerden. Maviyi kaybettik, bari yeşile sahip çıkalım” diyerek tepkisini dile getirdi.
Sahilden giderken, denizi göremediğini üzülerek söyleyen Akyüz, “Bu işin AKP’si, CHP’si yok. Hastane bahçesi İstanbul’un akciğerleri” diyerek konuşmasını tamamladı.
Toplantının sonunda konuşan Ak Partili İBB ve Belediye Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, geçtiğimiz ay kentsel dönüşüm raporunun İBB’de komisyona gönderildiğini, birlikte çalışmaya hazır olduklarını fakat İBB’ye gönderilen Kentsel Dönüşüm Raporu üzerinden değişiklik yapmanın daha zor olacağını söyleyerek, yeniden değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi