TOROMAN: BİZİ PARTİMİZE ŞİKAYET ETTİNİZ

AK Parti adına söz alan Meclis Üyesi Servet Toroman, yeni yılla ilgili birlik beraberlik temennilerini dile getirdikten sonra, bir önceki oturumda Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na oy çokluğu ile verilen; kamu kuruluşlarıyla ilgili davalarda uyuşmazlık, tasfiye, kabul, feragat yetkisinden dolayı kendilerine çok eleştiri geldiğini söyledi.
Belediyenin kamu kuruluşları ile olan mahkemelerinin hızlı şekilde sonuçlanması amacıyla, kamu yararı gözeterek evet oyu verdiklerini belirten Toroman, “Belediye Başkanımız ve İlçe Başanınız bizi ziyaret ederek konuyu detaylı bir şekilde anlattı, bu yetkinin suistimal edilmeyeceğine söz verdi” dedi.
“Biz Kerimoğlu’na güveniyoruz. Siz kendi aranızda güvenmiyorsanız, O’nun burada başkanlık, bizim de meclis üyeliği yapmamamız lazım” diyen Servet Toroman, Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin evet oyu verdikleri için AK Partili meclis üyelerini partililerine ve AK Parti Genel Merkezi’ne şikayet ettiklerini iddia etti.



KAZANOĞLU: KİMSE ZAN ALTINDA BIRAKILAMAZ
Bu iddia toplantıyı bir anda gerginleştirdi. CHP’li Meclis Üyesi Av. Taner Kazanğolu, “Bir şey söylüyorsan isim vereceksin. Kimseyi zan altında bırakmayacaksın. Bizim işimiz gücümüz yok ta sizi mi ispiyon edeceğiz?“ şeklinde tepkisini dile getirdi.
“Sen bizi başkana güvenmemekle de itham edemezsin” diyerek konuşmasını sürdüren Av. Taner Kazanoğlu, “Ben yaşanan sürece hukukçu gözüyle bakarım ve hiç bir tüzük hukuğun önünde değildir. Benim yetkimi vermeyişimi neden polemik konusu haline getiriyorsunuz. Senin AK Parti olarak yetki verip vermemen de beni ilgilendirmiyor” dedikten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu şekilde tartışılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.



AKYÜZ: BEN SİZE 17/25 OYLAMASINI SORUYOR MUYUM?
Kazanoğlu’nun ardından CHP’li Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz söz aldı. Konuşmasına; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin meselesini irdelemek sizin haddinize değil. Herkes kullandığı oyun arkasındadır ve herkesin bir gerekçesi vardır” diyerek başlayan Akyüz, bu satten sonra herkesin kendi partisinin iç işleyişine bakması gerektiğini söyledi.
Akyüz, “Ben size, ’17-25 aralık oylamasına dört tane bakan hakkında neden AK Partili vekiller hayır oyu kullandı?’ diye sorsam ne diyeceksiniz? Meclisteki sayınız da belliydi, çıkan oy sayısı da belliydi. Benim bunu irdelememin anlamı var mı? Sizler de siyaseten gelip burada bizim oylarımızı irdeleyemezsiniz. Bu siyaseten ahlaki değildir” dedi.
2017 yılında savaşların olmadığı, huzurlu bir ortam dilediğini ifade eden Akyüz, yurt dışında cephelerde olan askerlerimizin bir an evvel misaki milli sınırlarımız içine dönmesini de temenni ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Beşiktaşın acısını hazmedemeden bir yenisi oldu ve yılbaşı akşamı yapılan terör olayında da hem vatandaşlarımızı, hem de misafirlerimizi kaybettik. Yeni yıl nasıl başlarsa öyle gidermiş. Umudumuz böyle gitmemesi. Doğrudan gündelik hayatımıza ve yaşam alışkanlıklarımıza saldıran terör örgütleri ancak biz birlik olursak hedeflerine ulaşamazlar. Toplumsal dayanışmamız, köklü demokrasimiz ve laik aklın eşsiz birikimiyle bunları berteraf edeceğiz. Bu tür olayların bizi birleştirmesi lazım. Bu acıları hepimizin hissetmesi lazım. Önemli olan devletin bütünlüğü, misaki milli sınırların korunmasıdır. Bu nedenle yaralılara acil şifalar, ölenlere baş sağlığı diliyorum. Temennim 2017’nin birlik bütünlük içinde geçmesi, başkanlık hedefinin olmaması, tekrar Cumhuriyetimizin Parlementer sisteminin devam etmesi, kuvvetler ayrılığının devam etmesini temenni eder, yeni yılını kutlarım.”

Selvi Sarıtaç

 
 
Editör: Haber Merkezi