Öte yandan Bakırköy Belediye Meclisi, adli tatil öncesi yaptıkları son meclis toplantısında Kartaltepe Mahallesi Piyale Paşa Sokak’ta bulunan Piyale Paşa Parkı’nın adını, yine aynı meclis toplantısında kardeş belediye ilan ettikleri Belarus Dostluk Parkı olarak değiştirmişti.

ÖNCE KARDEŞ BELEDİYE İLAN ETTİLER

Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Piyale Paşa sokakta oturan vatandaşlar da, kendilerine sorulmadan ve fikirleri alınmadan yapılan bu değişikliğe itiraz etmiş, geçtiğimiz günlerde topladıkları imzaları başkanlık makamına sunarak, söz konusu ismin yeni yapılacak bir başka parka verilmesini, sokakları ile aynı ismi taşıyan ve bir değer olan Piyale Paşa isminin kalmasını istemişlerdi.

HUKUKİ OLARAK UYGUNMUDUR?

Bakırköy’de bir anda Belarus krizi yaşanırken, bir ilçe belediyesinin bir devleti kardeş belediye yapması hukuki süreçte uygun mudur tartışmalarını da berberinde getirdi.

Son günlerde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yağan yağmur sonrası su altında kalan Yeşilköy’de görülmemesi, Veliefendi’de yapılan Belediye Başkanlık Koşusu’na katılmaması da ilçede ‘Kerimoğlu nerede’ tartışmalarını yarattı.

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu sayfasında yayınlanan Başkan Kerimoğlu ve yanındaki heyetin Minsk şehrine iş ziyareti gerçekleştirerek Sovetsky Bölgesi İdaresi başkanı YuriyTroushchenko ile bir araya geldiği fotoları ise kendi gündemini oluşturdu.

Toplantıda; ticaret, ekonomi, kültür, sağlık ve turizm alanları dahil olmak üzere bölgelerarası işbirliğinin tartışıldığı ifade edilirken, resimdeki Türk heyetindeki kişilerden birinin “25 milyon dolarla yurt dışına kaçtığı” ve özel bir hastane açtığı iddia edilen Bakırköy eski Teknik Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç olması, ilçede bomba etkisi yarattı.

BAKIRKÖY HALKI SORUYOR…

BelarusSovetsky Bölgesi İdaresi Başkanı YuriyTroushchenko’nun açıklamalarını baz alarak kamuoyu adına Bakırköy Belediyesi ve Belarus’a giden heyete soruyoruz?

• Bakırköy Belediyesi’nin bir devletle kardeş belediye olması hukuki olarak uygun mudur?

• Bakırköy kamuoyunda 25 milyon dolarla yurt dışına kaçtığı ve hastane açtığı iddiaları olan eski başkan yardımcısı Erkan Kılıç’ın heyet de yer alması etik midir?

• CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Şeffaf Belediyecilik” talimatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu için geçerli değil midir? 

• Hakkında birçok şaibe ve iddia olan eski teknik yardımcısı ile böyle bir görüşmeye gitmesi şeffaflık ilkelerine uygun mudur?

• Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de orda bulunmasının anlamı nedir? Toplantıdaki rolü nedir?

• İstanbul delegasyonu hastanelerinden birinin sahibi olduğu söylenen kişi Erkan Kılıç’mıdır?

• Resimde Erkan Kılıç’ın yanında görülen mavi ceketli kişinin de Aydın Üniversitesi Medical Park Florya ve Liv Hastanesi üroloji uzmanlarından Prof. Dr.Semih Ayan olduğu öğrenilmiştir.

• Bu boyutu ile geçmiş dönemde Türkiye’ye örnek gösterilen Bakırköy Belediyesi’ne ait Tıp Merkezi’nin, Kerimoğlu döneminde şikayetler ve doktor eksikliği ile gündeme gelip, özel hastane yetkilileri ile iş birliği yapması etik midir?

• Toplantının ayrıntıları neden kamuoyu ile paylaşılmamıştır?

• İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu görüşme hakkında bilgisi var mıdır?

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi