Hayvan barınağında veteriner hekimin olmayışından şikayet eden hayvanseverler, “Veteriner sözde var ama özde yok” diyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

VETERİNERİN ADI VAR, KENDİSİ YOK!
Bakırköy Belediyesi’nde kadrolu 3 Veteriner Hekim olduğunu fakat hepsinin bürokrat olarak çalıştığını söyleyen hayvanseverler, “Birisi müdür, diğeri resmi işler ve organizasyonlardan sorumlu, diğeri de 10 yıldır bürokrat olarak çalışan ve pratikte hayvanlarla ilgisi olmayan bir kişi” diyerek, belediyenin 3 temel elemanı korumak için teknik elemanları yok ettiğini iddia ettiler.
Dertlerinin sadece hekimlik yapan bir veterineri barınak bünyesinde görmek olduğunu belirten hayvanseverler, “Bizler en azından küçük ameliyatları yapabilecek donanımı ve pratiği olan bir veteriner hekim istiyoruz. Yaklaşık 600 kapasiteli barınağımıza 2 hekim gerekli. Ama bizde veteriner yok, teknik ekip yok, malzeme hiç yok” diyerek, “Bakırköy’de herşeyin adı var, kendisi yok” şeklinde yaşadıklarını anlatıp şikayetlerini dile getirdiler.

PROTOKOLÜN ADI VAR, KENDİSİ YOK!
Bakırköy Belediyesi’nin “İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile ortak protokol imzalandı” açıklamalarının da hayvanseverleri susturmak için yapılan bir protokol olduğunun altını çizen Hayvanseverler, “Yapılan protokolde hayvanlara yapılacak müdahale ve işlem başına belediye para ödeyecek. Dolayısı ile protokolün bir önemi yok ve uygulama tamamen keyfi oluyor” dediler. Kendilerinin zaten gönüllü olarak yaptıkları bu işi, belediyenin protokol olarak kendilerine sunduğunu belirten hayvanseverler, “Biz keyfi değil, vicdani protokol istiyoruz” dediler.
Barınakta enfeksiyon nedeniyle hastalıkların oluştuğunu, sterilazyonu yapılmamış kafeslere koyulan hayvanların öldüğünü, ısırılan ve ısıran hayvanın rehabilitesinden sonra bırakılmayarak zincirlendiğini de şikayetlerine ekleyen hayvanseverler, “Biz halk partisinin yasalarına güveniyoruz. Sorunumuz kişilerle yada çalışanlarla değil, eksiklerin giderilmesiyle. Çocukların hayvanları sevmesi ve koruması için projelendirilmiş bir şey yok. Bizler hayvanlar hakkında yapılan her türlü projeye gönüllüyüz. Ama görünürde yapılan hiç bir çalışma yok” diyerek, yetkililere seslendi.
Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde de hayvanların toplu olarak gezdiği Yaşam Köyü, Hastane bahçesi, Botanik Park gibi belirli yerlere de mama bırakılmasını isteyen hayvanseverler, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Selvi Sarıtaç /Kent Yaşam
 
 
 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi