Temmuz ayı toplantısında söz alarak, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında askeri casusluk yaptığı gerekçesiyle 25 yıl hapse mahkum edilmesinin ardından Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara'dan İstanbul'a başattığı adalet yürüyüşüyle ilgili gündemi değerlendiren Meclis Üyesi Ziya Çıkıt, “Hukukun olmadığı yerde ne hak olur ne de adalet” diyerek yaptığı konuşma karşılıklı atışmalara neden oldu.
Ak Partili Meclis Grubunu yürüyüş hakkında duyarlı olmaya davet eden Çıkıt, “Birbirimizin hukukuna sahip çıkmadığımız sürece bu karanlıktan kurtulamayız” dedi.
YÜRÜYÜŞ SİYASİ BİR AMAÇ GÜTMEKTEDİR
Adalet yürüyüşünü eleştiren ve asla desteklemediğini söyleyen AK Partili Belediye Meclisi ve MYK Üyesi Işıl İlgin Oktay, “Enis Berberoğlu CHP’li olduğu için değil, devlet sırrını açıkladığı için cezalandırılmıştır. CHP’li Meclis Üyesi olması ona ayrıcalık sağlamaz. Bu yürüyüş ülkede provokasyon ve ayrımcılık yaratmak için yapılmaktadır. Siyasi bir amaç gütmektedir. Asla hukuka hizmet etmemektedir” diyerek düşüncelerini ifade etti.
Annesini DHKP-C saldırısında kaybettiğini üzülerek ifade eden Oktay, "DHKPC marşlarıyla adalet falan olmaz, ancak teröristlerin sesi olursunuz. Şu anda da açık ve net olarak PKK ile kol kolasınız" dedi.
YALAN BEYANDA BULUNDUNUZ
Böyle bir yürüyüşün Türkiye'yi kaousa sürükleyeceğini, darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz’a sayılı günler kala şehitlerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını iddia etti. Hatta söz konusu yürüyüşe tepki veren 15 Temmuz mağdurlarının göz göre göre fotoğraflarda kullandıklarını söyleyen Işıl İlgin Oktay, "Bir de desteğe geldiler diye yalan beyanlarda bulundunuz. Kamuyu aldattınız. Böyle bir yürüyüşün sonu karanlıktır, kaoustur, kınıyorum" diyerek teki gösterdi.
15 YILDIR ÇALA ÇALA BİTİREMEDİNİZ
Gurupların karşılıklı birbirine laf atmalarıyla devam eden mecliste Ak Parti gurubuna “15 yıldır çala çala bitiremediniz. Harun gibi geldiniz, karun gibi oldunuz” diye laf atan CHP’li İrfan Kurtulmuş’a, Ak Partililer “Sizin çaldığınız paralar da ortada. 15 milyon parayı olmayan hizmet binasına harcamışsınız. Yolsuzluklarınızı denetleyen memurlar baskı ve mobinglerinizden dolayı suç duyurusunda bulunmuş. Üstelik koruma bile talep etmişler” diye cevap verdi.
Tansiyonun yükseldiği meclis toplantısında kürsüye gelerek konuşan CHP Gurup Başkan Vekili Muzaffer Şahin, adaletin anlamından ancak padişahların, diktatörlerin ve kendi adına insiyatif kullananların korkacağını söyledi. "Adalet toplumun ortak değerlerini korur" direk konuşmasına devam eden Şahin, demokratik yürüyüşlerin gelişmiş tüm ülkelerde yapıldığını ifade etti.

İNSANLIĞIN KAZANACAĞINI BİLİYORUZ
"Toplum ihtiyacı olan adaleti istiyor. Bizlerde ülkenin çıkarları için siyaset yapan insanlarız” diyerek konuşmasını sürdüren Muzaffer Şahin, İnsanları kandırarak yol alamazsınız. Beraber yürüdüğünüz insanları kandırarakta bir yere gidemezsiniz” dedi.
Çağın geliştiği noktada hukukun ve adaletin de gelişmesi gerektiğini belirterek devam eden Şahin, mahsumane yürüyüşleri hükümetin de deteklemesi gerektiğini söyledi. Tarikatlar, Haburda kurulan mahkemeler, Fethullah Gülen’le iş birliği yapılması gibi pek çok olaya CHP olarak itiraz ettiklerini ifade ederek konuşmasına devam etti.
"Biz bu ülkeyi seviyoruz" diyen Muzaffer Şahin, tüm canlıların ve doğanın haklarını koruyacaklarını, Kürt, Türk, Alevi, Süryani, Çerkez ayrımı yapmadan, bu topraklarda seçime girmiş, kazanmış ve millet vekili olmuş herkesin aynı haklara sahip olduğunu söyledi. Şahin, adalet yürüyüşüne destek veren herkesle kardeşçe adalet aramanın yollarını arayacaklarını, şiddete ve baskıya boyun eğmeden devam edeceklerini söyledi. “İnsanlığın kazanacağını biliyoruz" dedi.
ADALET OLMASAYDI, BU YÜRÜYÜŞÜ YAPABİLİRMİYDİNİZ
Cumhuriyet Halk Partisi'ni terörle andıranların geçmişlerine bakmaları gerektiğini belirten CHP Gurup Başkan Vekili Muzaffer Şahin, nsani ve adaletli bir yönetim için yola çıktık ve başarmak zorundayız" diyerek konuşmasını tamamladı.
Son olarak Ak Parti gurubu adına söz alan Servet Toraman "Demokratik ve gelişmiş ülkelerde yürüyüşler yapılır. Hem medeni hem de gelişmiş olduğumuz için bu yürüyüşü yapabiliyorsunuz. Eğer bunlar olmasaydı ne siz konuşabilirdiniz, ne de bahsedebilirdiniz. Ülkemizde adalet olmasaydı bu yürüyüş olurmuydu" dedi.
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

 
Editör: Haber Merkezi