İlçe Emniyet Büro Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, bazı meclis üyeleri, muhtarlar,  vatandaşlar ve çok sayıda polis memurunun da katıldığı toplantıda, ilçenin genel durumu ve darbe girişimi gecesinden sonra yaşananlar anlatıldı.

VATANDAŞ BAŞI BOŞ HAYVANLARDAN RAHATSIZ!
Bakırköy’de başı boş dolaşan köpeklerden dolayı rahatsızlıklarını da dile getiren vatandaşlar, kedilerin yoğun olduğu Ataköy’de belediyenin daha duyarlı çalışmasını, yaya yollarının ışıklandırılması ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarda özen göstermesini istediler. Cadde ve sokaklarda hızlı araç kullanan sürücülerden, kaçak sigara satıcılarından ve okul etraflarındaki satıcılardan da şikayetçi olan vatandaş, güvenlik ve denetim görevlilerinin arttırılmasını istedi.

“Gazeteci Serdar Tay’a Mafyavari Saldıranların Failleri Belli Oldu mu?”
Toplantıya katılarak kendini tanıtan Basın Mensubu Mahmut Erdinç, geçtiğimiz aylarda Bakırköy’de Gazeteci Serdar Tay’a yapılan mafya vari saldırıyı sorarak, “Pek çok yerde güvenlik kameraları var ve şahsın kendisi de bunu ifade ediyor. Hem basın mensubu, hem de vatandaş olarak yapılan araştırmaların sonucunu merak ediyoruz. Failler belli oldumu, son durum nedir” diye sordu.
Son gelişmeleri takip ederek, gerekli açıklamayı yapacağını ifade eden İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, vatandaşların ve halkın haber alma kaynağı basın mensuplarının can ve mal güvenliği konusunda yapılan çalışmalarından şüphe edilmemesini istedi.



ŞÜKRÜ AYDIN “Önce Can Güvenliği”
Toplantıya katılan CHP’li Meclis Üyesi Şükrü Aydın, araçların cadde ve mahalle aralarında hız yapmalarından dolayı vatandaştan şikayet aldıklarını ifade etti. Hız yapmayı önlemek ve karayolları işaretlerine uygun araç kullanılmasına teşvik ve öncelikle can güvenliği için tedbir alınması gerektiğini söyledi. Özellikle çocukların güvenli geçişinin sağlanacağı okul önlerine hız kesici yol kasislerinin yerleştirilmesi ve mevcudun çoğaltılması için çalışmaların yapılması için, Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli yerlere talepte bulunulursa, ilçe belediye meclisi adına üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.



İBRAHİM KELEŞ “Bakırköy’de ikaz sirenleri yokmu?”
Ak Partili Meclis Üyesi İbrahim Keleş, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’e olağan üstü olaylarda ilçelerinde güvenlik amaçlı ikaz sirenlerinin neden çalışmadığını sorarak,  “İkaz sireni mi yok, varsa neden çalmadı. Darbe girişiminden daha olağanüstü ne olabilir ki” diye sordu. Konuyla ilgili net bir cevap gelmezken, ikaz sirenleriyle ilgili çalışmaların yapılacağı belirtildi.



NİHAT ŞAHİN, AKSAKLIKLARI RESİMLEYEREK GÖSTERDİ!
Yenimahalle Muhtarı Nihat Şahin’de esnafa mal dağıtımı için gelen yük kamyonlarının ve servis araçlarının ara sokakları işgal ettiğini söyleyerek, vatandaşın da bu konuda sıkıntı yaşadığını ifade etti. Resimlediği aksaklıkları dosya halinde Emniyet Müdürü ve Kaymakam’a sunan Yılmaz, çözüm önerilerini de planlayarak dosyaladığını söyledi. Emniyet Müdürü Çetiner, en kısa zamanda bir araya gelinerek çözüm önerisi hakkında çalışma yapacaklarını söyledi.  

Selvi Sarıtaç

 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi