Bakırköy Türkan Saylan Kız Öğrenci Misafirhanesinde her yıl artan yurt harçları, sıcak su sorunu, kaloriferlerin yanmaması, internetin yeterli olmaması ve çamaşır makinelerinin çoğunun bozuk olması gibi sebepleri dile getirerek imza kampanyası başlatan öğrenciler, taleplerinin dikkate alınmamasına isyan etti.

Yurt yönetimine şikâyetlerini dile getiren öğrenciler, taleplerinin dikkate alınmaması sebebiyle yurdun tamamının imzasıyla ve #BakırköyKızYurtlarıDireniyor hashtagi ile sosyal medyadan sorunlarını gündeme getirmeye çalıştı.

Halk Tv’de yayınlanan, Enver Aysever’in sunduğu “Ayrıntılar” programına katılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na tepki gösteren öğrenciler, Twitter’da da söylüyoruz #BakırköyKızYurtlarıDireniyor hashtagi ile “Sıcacık evlerinden ayrılıp üniversite okumaya gelen, yurtlarda kalan gençlerin sorunları bir değil ama taleplerimiz bir!” diyerek tepkilerini dile getirdi.

CHP’li Bakırköy Belediyesi tarafından taleplerine karşılık bulamayan kız öğrenciler, CHP Genel Merkezi, Uğur Dündar ve Haluk Levent’e de twit atarak, yardım talep ettiler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi