Üzerinde Bakırköy İmam Hatip Lisesi üniforması olan ve aynı okuldan olduğunu iddia eden sivil giyimli çok sayıda lise öğrencisi Özgürlük Meydanı'nda bulunan AK Parti standına gelerek seçim propagandası yaptı.



Elleri ile rabia işareti yapan, tekbir getirerek 'Recep Tayyip Erdoğan'  sloganları atan liseli gençler, vatandaşların tepkisine neden oldu. 17-18 yaşlarında olan gençlerin seçim propagandasına alet edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, "Bu bir referandum ve tercih meselesidir. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yaşanan bu olay toplumun bölünmüşlüğünün göstergesidir. Kendi çıkarları için lise çağındaki çocukları sahaya sürmekten çekinmiyorlar“ diyerek isyanlarını dile getirdiler.



Liselilerin AK Parti standına gelerek, hemen karşılarında bulunan ve HAYIR kampanyası yapan CHP standına karşı bayrak sallamaları, slogan atmaları ve tekbir getirmeleri CHP standında da tepkiye neden oldu. CHPliler; ”Bunlar bizim çocuklarımız, onları ne hale getirdiler. Yazıklar olsun" diyerek AK Parti'ye tepki gösterdi.
Gergin dakikaların yaşandığı meydanda, güvenlik güçlerinin siyasi parti yöneticilerini uyarmasıyla olası bir kavganın çıkması engellendi.
Durumu hemen Bakırköy AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler'e telefonla ileten CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç, kendisinden olaya müdahale etmesi konusunda ricada bulundu.



Aysun Çelikler ise, ilçe teşkilatı olarak böyle bir organizasyonlarının olmadığını ifade ederek, konuya vakıf olmadığını söyledi.
Daha sonra gazetemize açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, "Teşkilatımızın liseli gençlerle bir alakası yok. Bilgimiz de yok" dedi.
Gençlerin TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) tarafından davet edildiği bilgisini aldıklarını belirten Çelikler, bu organizasyondan haberleri olmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç ise, bu güne kadar Bakırköy'de yaşanan hiç bir seçimde bu tür gerginliklerin yaşanmadığını, tüm siyasi partilerle birlikte barış içinde bir kampanya yürüttüklerini ifade ederek, "Referandumu seçim kampanyasına çevirmek, huzursuzluğu da beraberinde getirir. Bizler parti bayrağı ile değil, tercihimizle kampanya yürütüyoruz. Olayın sorumluları derhal ortaya çıkmalıdır. İlçemizin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok" dedi.
Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi