Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olmaktan büyük şeref ve onur duyduğunu belirterek, son dönemlerde parti içinde üzüntü verici olayların yaşandığına dikkat çekerek, adaylığını açıkladı.

Dr. Mehmet Görgülü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi;

“31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olan değerli parti üyelerimizden kimin aday olacağına dair ne örgütte ön seçim, ne de kentimizde eğilim yoklaması yapılmıştır. Kaldı ki yerel seçimler zamanında yapılacağından, ön seçim veya eğilim yoklaması yapmak için de yeterli zaman vardı. Buna rağmen kimin aday olacağına Genel Merkez karar vermiştir. Bu durumu kabullenmek mümkün değildir. Bu davranış, Bakırköy halkının yanı sıra parti örgütünün de, kimin aday olacağına karar verme yeteneğine sahip olmadıkları algısına yol açmıştır.

Böyle bir davranış, nitelikli insanların yaşadığı kentimizin sosyal, kültürel ve entelektüel dokusuna uygun düşmemiştir. Bakırköylü seçmenlerimizde de yoğun bir tepki ve kırgınlık vardır ve seçime gitmeyeceğini beyan edenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu durum başka partilerin seçimi kazanma olasılığını arttırmaktadır. Geçmiş üç dönemde de kentimizde, örgütün veya halkın karar verdiği değil, genel merkezin karar verdiği adayları seçmek zorunda bırakıldık. Ya bizim atadıklarımızı seçersiniz ya da başka partiler seçimi kazanır tehdidiyle, Bakırköylü seçmenimizin çaresizlik ve korku ortamında oy vermeleri dayatılmıştır. Eğer eğilim yoklaması veya ön seçim ile aday belirlemesi yapılmış olsaydı, bizlere düşen görev de, kim olursa olsun bu yolla belirlenen adayımızın belediye başkanı olması için var gücümüzle çalışmak olacaktı.

Parti üyeliğim sırasında siyasi herhangi bir beklentim hiçbir zaman olmadı. Ancak Genel Merkezin bu davranışı karşısında suskun kalmanın da doğru olmayacağını düşündüğümden dolayı, sahip olduğum bilgi birikimlerimi kullanarak, Bakırköylülerle beraber, daha yaşanabilir bir Bakırköy yaratmak, sadece ulusal değil, uluslararası tanınırlığını da arttırmak için bağımsız aday olmaya karar verdim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oylarımız elbette Sayın Ekrem İmamoğlu’na olacaktır. Son söz değerli seçmenlerimizindir. Saygılarımla”

DR. MEHMET GÖRGÜLÜ KİMDİR?

28 Eylül 1961 Gaziantep doğumlu olan 1979 Gaziantep Lisesi Mezunu.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi: 1979-1985

İstanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi: 1987-1992

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü: 2002-2006

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Bilimleri Tıp Bilimleri Bölümü Doktora: 2006- 2009

Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü: 2009- 2013

Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksekokulu: 2014-2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans: 2015- 2017

Üniversite’de 7 ayrı bölüm mezunu olan Akademisyen Mehmet Görgülü, aynı zamanda İstanbul Altınbaş Üniversitesi Hukuk Bölümü 3. sınıf, Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü 1. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ediyor.

Değişik tarihlerde Almanya’da çeşitli üniversitelerde mesleki eğitimlerde alan Dr. Görgülü, 1996-2002 yılları arasında Özel Bakırköy Ömür Hastanesinde başhekim olarak, 2008-2013 yılları arasında Özel Bakırköy Uzmanlar Tıp Merkezi’nde de uzman olarak çalıştı.

2013-2017 yılları arasında Aydın Üniversitesi Öğretim Üyeliği de yapan Görgülü, 2017’den itibaren de Altınbaş Üniversitesi Bakırköy Kampüsünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dr Mehmet Görgülü, Üniversite bünyesinde ülkemizde ilk olarak Antik DNA Ar-Ge birimini kurmuştur.

National Geographic tarafından dünya genelinde yürütülen Genographic projesinde, 2011-2014 yılları arasında Anadolu sorumlusu olarak da görev alan Görgülü,

Yenikapı (İstanbul), Anaia (Kuşadası, Aydın), Assos (Behramkale, Çanakkale), Selçuk Ayasuluk, Sinop Balatlar Kilisesi, Giresun Adası kazılarında Adli Antropolog olarak çalıştı ve çalışmaları halen devam etmektedir.

İyi derecede Almanca ve İngilizce bilen Akademisyen Dr. Mehmet Görgülü, orta derecede de Fransızca biliyor.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi