Bakırköy Yenimahalle Cami yanında bulunan Bakırköy Zeytinburnu Topkapı hattı minibüs durağı şoförü Mehmet Şirin Çiçek, yaşanan şiddet ve istismar olaylarına karşı gösterdiği tepki ile büyük farkındalık yarattı.

AVRUPA BİRLİĞİ’NİN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ

Yaptığı sosyal sorumluluk projesi ile yolcular tarafından büyük beğeni toplayan Mehmet Şirin Güzel, uzun yıllardır minibüs şoförlüğü yaptığını söyleyerek gazetemize açıklamalarda bulundu.  Kadına, çocuğa ve hayvanlara yapılan şiddet ve istismar olaylarına tepkisini önce kendi minibüsüne, sonrasında arkadaşlarının da talebiyle hem minibüslere hem de durağa asmaya başlayan Mehmet Şirin Çiçek, kısa zamanda Avrupa Birliği’nin de dikkatini çekti.

Bakırköy-Zeytinburnu-Topkapı minibüs hattında şoförlük yapan Çiçek, şiddet ve istismardan arınmış bir çevre oluşturmak için herkese sorumluluk düştüğünü söyleyerek, “Her şeyden önce insanım, babayım ve şiddetin her türlüsüne karşıyım” dedi.

MİNİBÜSÜNÜ SOSYAL MESAJLARLA DONATTI

Doğada yaşayan tüm canlıları çok sevdiğini söyleyerek, yaşam haklarını savunduğunu belirten Çiçek, son dönemlerde iyice ayyuka çıkarak utanç veren şiddet ve istismar olaylarına tepki vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla ne yapabilirim diye düşündüğünü, “Mademki her gün yüzlerce insanı taşıyoruz en güzel tepkiyi bu şekilde verebilirim diye düşündüm ve en başta çocuk istismarına, sonra kadına şiddete ve devamında can dostlarımız hayvanları korumak adına sloganlar yazan ve bilgilendiren mesajlar içeren sticer ve afişleri minibüsüme astım” dedi.

Önceleri minibüse binen yolcuların şaşırdığını, Mozart ve klasik müzik çalmasının yadırgandığını, sonrasında ise farkındalığın artarak devam ettiğini belirten Çiçek, “Şiddet ve istismar eden insan aciz insandır” ifadeleriyle, geçmişte ailelerin çocuklarını minibüse tek başına bindirip, inmesi gerektiği yeri şoföre söyleyerek emanet ettiğini, şimdilerde ise kimselerin kimselere güvenmediğini ve toplumun hızla şiddete yöneldiğini söyledi.

 

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Toplumsal farkındalık oluşturmak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini, belirten Çiçek, bir minibüs şoförü olarak elinden geleni yapmış olmanın huzuruyla, tüm minibüs ve taksi duraklarına örnek olmayı hedeflediğini söyleyerek “Tüm çocukları kendi çocuklarımdan ayırt etmiyorum. İnsan olarak kör ve sağır olmamalıyız. Keşke böyle utanç verici şeyler olmasaydı da, bizlerde böyle şeyler yapmasaydık” dedi.

Bakırköy-Zeytinburnu-Topkapı hattı minibüs durağı şoförleri, vatandaşların araçlarında kalan eşyaları gelip alması için de bir köşe de yapmış. Yağışlı havalarda yolcuların ıslanmaması için kendi imkanlarıyla küçük bir tente de yaptıran minibüsçüler, durakta bekleyen yaşlı insanların oturabilmesi için de belediyenin kendilerine bank desteği vermesini istedi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi