AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Mehmet Muş ve AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler, referandum çalışmaları kapsamında Bakırköylüler Derneği’ni ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Bakırköy Derneği’nin çalışmaları hakkında kısaca bilgi veren Dernek Başkanı Nurdan Erdiş, kültürel birikimi, tarihi, doğası, coğrafi ve demografik özellikleriyle öne çıkan Bakırköy’ün avantajlarını koruyarak, gelişimini sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirtti.

ERDİŞ DERNEK ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Bakırköy’e ilişkin temel strateji ve faaliyet planlarının belirlenmesi noktasında dernek yönetimi olarak ilçe halkıyla sık sık bir araya geldiklerini belirten Erdiş, Bakırköy’ü koruma ve geliştirme duyarlılığı ile, sürdürülebilir kalkınma anlayışına dayalı yaşam kalitesini geliştirmek, çocukların, kadınların, gençlerin ve engellilerin toplumda yaşam etkinliklerini arttırabilmek, yerel karar alma mekanizmalarında tüm Bakırköy’ü kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla da çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

BAKIRKÖY’ÜN SORUNLARI KONUŞULDU

Bakırköy özelinde,1949 yılında Beden Terbiyesi tarafından Bakırköy Spor’a verilen ve yönetimden kaynaklı sorunlar nedeniyle boşaltılarak atıl duruma gelen sahildeki bina hakkında konuşan dernek üyesi Rasim Uras, “Utanarak söylüyorum ki vaadlerle gelen siyasetçiler, verdikleri hiç bir sözü tutmadılar. Bakırköy Spor’un kendisine ait bir yeri dahi yok ne yazık ki” dedi.



Toplantıya katılan Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Asuman Yarkın Yeşilırmak da, Bakırköylü olma bilincini arttırmak için bir arada olduklarını ve ortalıkta bir çok bilgi kirliliğinin kol gezdiğini söyleyerek, bire bir iletişimin çok daha etkili olacağını söyledi. Ataköy’deki spor alanında yapılan plan değişikliğinin askıya çıktığını öğrendiklerini belirten Yeşilırmak, “Dere koruma bandında olan bir alanda okul ve yurt planlanması yanlış bir karar. Sahilimiz halka kapatıldı, yeşili bol olan Ataköy de tehdit altında” diyerek, önce atıl bırakılıp, sonra unutturulup, daha sonra plan değişikliği yapılarak çevre ilçelerin de kullandığı spor alanını, ilçenin ihtiyacı olmayan bir yapıyla donatmanın doğru olmadığını söyledi.

Ataköy 5. Kısım’da spor tesisi olarak belirlenen alanın imar durumunun değiştirilmesine büyük tepki duyulduğunu belirten Asuman Yarkın Yeşilırmak, söz konusu yerin spor ve afet toplanma alanı olarak kalmasını istediklerini belirtti.

Konuyla ilgili konuşan İnşaat Mühendisi AK Parti İlçe Başkanı Aysun Çelikler, Bakırköylülerle aynı tarafta yer aldığını ve kısa vadede yapılacak bir plan olmadığını söyleyerek, konunun tekrar değerlendirileceğinin müjdesini verdi.



Geçmişte Bakırköy Spor’a ait bina için tüm detayların kendisine rapor edilmesini isteyen AK Parti Gurup Başkanvekili ve 3. Bölge Milletvekili Mehmet Muş, “Lütfen söz verdiler demeyin ama elimizden gelen nedir diye bir bakalım” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİ KONUŞULDU

Referandum konusunda da öncelikle sandığa gidilmesi taraftarı olduklarını belirten dernek yöneticileri, sistemin seçilmişlerden çok atanmışlarla işletilmesinin hedeflendiğini, seçilmişlerin fonksiyonlarının kalmadığını, yüzde 51’le kazanılan bir seçimin uzlaşma kültürüne uzak olduğunu düşündüklerini söylediler.
Cumhurbaşkanı’nın yargılanmasının yeni sistemde neredeyse imkansız olduğuna dikkat çeken dernek üyeleri, “Sonuçta Cumhurbaşkanı’da bir insandır. Yanlış karar vermesi olasıdır. Peki bunun bedelini kim ödeyecek. Ekonomi, işsizlik, sağlık, eğitim, turizm sorunumuz varken ülke olarak, en acil sorunumuz bu muydu? Zaten 5 yılda bir adam yerine koyuyorsunuz bizi seçileceğiniz için, şimdi atama sistemle kimi muhatap alıp sorunlarımızı ileteceğiz” diye sordular.

Milletin vereceği karara sonsuz saygı duyacaklarını ifade eden Mehmet Muş, sadece neden evet, neden hayır dedikleri konusunda bilinçli olmalarının çok önemli olduğunu söyledi. Muş, Anayasa değişikliğinin bu dönemde getirilme nedenini ise, “İdari yapılanmada parlementer sistem gibi görününen ama başbakan ve cumhurbaşkanı arasında pay edilen fiili durumu çözümlemek amacıyla MHP tarafından gelen teklifi değerlendirdik” şeklinde açıkladı.
Cumhuriyet tarihinde görev yapan cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında yaşanan sorunlar nedeniyle başkanlık sisteminin dönem dönem gündeme geldiğini hatırlatan Muş, “Sistemin çıkardığı faturayı millete kesmek olmaz. Cumhurbaşkanı yüzde 50 oy almak zorunda ve görev süresi iki dönemle sınırlı. Yasama meclisin elinde olacak” dedi.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam 
 

Editör: Haber Merkezi