Son dönemde mevcut belediye başkanı Bülent Kerimoğlu ve belediye yönetiminin uygulamalarını anlatmaya, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yerel aday taleplerini CHP Genel Merkeze iletmeye gittiklerini söyleyen Bakırköy Sivil Halk İnisiyatifi Bileşenleri Sözcüsü, Müfit Çıkrıkçı, yaşadıkları süreci anlattı.

“Yeni dönemle birlikte köyümüzde esnafın ve vatandaşların şikayetlerinin artmaya başladığını, rutin belediye hizmetlerinin aksadığını görüp yaşadıkça, ilçesine karşı sorumluluk duyan kişiler olarak ‘Başka Bir Bakırköy Mümkün’ sloganıyla bir hareket oluşturduk. Haziran 2016’da Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Kulübüne devriyle ilgili tavrımızı da ortaya koymuş, Özgürlük Meydanı’nda Diren Bakırköy Çamlık Forumu’nun düzenlediği ‘Kerimoğlu İstifa’ mitingine de köyünü sevenler olarak bireysel destek vermiştik. Süreç içinde de geçmiş dönemlerden ilçe kazanımlarımızın atıl hale gelmesi, yıkımlar, ölüm ve mevcutlarımızı özel işletmeye verme çabaları gibi sebepler, bizim gibi köyünü seven insanları aynı düşüncede bir araya getirdi. Bakırköy’e Bakırköy’ü tanıyan, bilen, değerlerini koruyan, kazanımlarını halkın en iyi faydalanacağı şekilde projelendiren bir yöneticinin olması konusunda hem fikir olduk. Dolayısı ile kimsenin şahsıyla ilgilenmediğimizi, bir anlayışı ortaya koyduğumuzu da defalarca ifade ettik. Bakırköy ilçesinin yüzde 70’e yakın oy oranıyla birleştiği seçmen yapısı, nasıl bir yönetim anlayışı istediğinin göstergesidir” dedi.

SON DÖNEMDE YAŞANANLARI ANLATTIK

Yerel seçim sürecine girdikleri şu günlerde, sosyal medya üzerinden nasıl bir belediye başkanı istedikleri konusunda da, parti ayrımı yapmadan tamamen sivil inisiyatif olarak açık bir çağrı yaptıklarını da sözlerine ekleyen Müfit Çıkrıkçı, “Bu çağrının ardından, nasıl bir başkan istediğimiz konusundaki talep ve önerilerimizi iletmek, yaşadığımız süreci anlatmak ihtiyacı duyduk. Dolayısıyla yüzde 70 oy verdiğimiz CHP Genel Merkez’e gitme kararı aldık. Sivil inisiyatifimizle, diğer platform ve forumlardan arkadaşlarımızla görüştük ve kendi içimizde sözcüler belirleyerek, hep birlikte karar aldık. Bölge halkı olarak nasıl bir belediye yönetimi istediğimizi ve son 5 yıldır Bakırköy’de yaşananları, basına yansıyan yönleriyle birlikte hem genel merkeze, hem de kamuoyuna duyurduk. Gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra da Bakırköyümüz'e döndük” diyerek sonrasında yaşananları anlattı.

KERİMOĞLU, SOSYAL DEMOKRAT ANLAYIŞA UYGUN DAVRANMIYOR

Ankara’ya yapılan ziyaretin eylem olarak değerlendirilmesine ve mevcut aday adaylarından birini lanse etmeye gitmişler gibi değerlendirilmesine anlam veremediğini söyleyen Çıkrıkçı, “Biz aday yapılacak kişide aradığımız özellikleri söyledik. Bu özelliklere kim uyuyorsa başımızın üstünde yeri var dedik. Mevcut Başkan Kerimoğlu’nun, sözünü ettiğimiz hiç bir özelliğe uymadığını da yaşananlarla birlikte anlattık. Dayatma sistem gibi, yeniden aynı kişiyi aday gösterirseniz tavrımız bellidir dedik. Eylem yapacaksak, bundan daha 2.5 yıl önce de yaptığımız gibi meydanda yaparız dedik” ifadeleriyle konuşmasına son verdi.

SİYASİ BİR TUTUM İÇERİSİNDE DEĞİLİZ

Kendilerinin tamamen halk hareketinin bir tarafı olduklarını ve partileri değil, halkı temsil ettiklerini söyleyerek Bakırköy Kent Savunması sözcüsü olarak yapılan harekete destek verdiklerini söyleyen İlknur Türkoğlu’da, “Derdimizi anlatmak için gitmemiz gereken yer Cumhuriyet Halk Partisi idi. Çünkü mevcut belediye başkanımız CHP’li. Dolayısı ile çoğunluğu zaten CHP’ye oy vermiş ve hatta parti üyesi olan insanlarla birlikte yaptığımız bu hareket politik bir eylem değil, bir nevi konuşma, tepkileri dile getirme ve yaşanan süreci anlatmadır” dedi.

Öğretim Üyesi Dr. İlknur Türkoğlu, Ankara ziyaretine Bakırköy Kent Savunması sözcüsü olarak katıldığını, kenti korumak, kültür varlıklarına sahip çıkmak ve gelecek nesillere yaşanabilecek bir Bakırköy bırakmak için uzun bir süre önce yola çıktıklarını söyleyerek, “Siyasi bir hedefimiz olmadığı gibi, siyasi bir tutum içerisinde de değiliz. İktidarın uygulamalarından memnun olmayan ve buna karşılık ideojileri için vatandaş olarak destek verdiğimiz CHP’nin de iktidar benzeri tutum ve davranışlarından dolayı rahatsızız. Büyük Türkiye’yi, küçük Bakırköy’de görmek bizleri endişelendiriyor ve bizlerde buna dur demek ve yetkilileri uyarmak için üzerimize düşeni yaptık. Bu güne kadar yaptığımız araştırmalar ve anket sonuçlarına göre, Bakırköy’de belediye yönetiminden rahatsız olan kişi sayı oldukça fazla. Bu kadar insanı Ankara’ya taşıyamayacağımıza göre, insanların şikayet ve taleplerini dile getiren bir ekip olarak hareket etmemiz eleştirilecek değil, taktir edilmesi gereken bir davranıştır” diyerek, çocuklarına yaşanabilir bir Bakırköy bırakmak için yola çıkan herkese teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi