Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toraman, coğrafi olarak uzak yerleşim alanlarının, kültürel ve ticari alışveriş amacıyla oluşturdukları birliktelik olarak tanımlanan ‘Kardeş Belediyecilik’ için Bakırköy Belediyesi’nin neden yurt dışında bir belediyeyi tercih ettiğini sordu. Toraman’a cevap veren Meclis Başkan Vekili ve CHP’li İBB Meclis Üyesi Mahir Çelik, Belarus Konsoloğu’nun Florya’da olduğunu, zaman zaman kendilerine destek verdiklerini ve çağdaş, Atatürkçü anlayışlarını çok beğendikleri için böyle bir talebe cevap verdiklerini söyledi.

Ardından Kartaltepe Mahallesi, Terakki Caddesi, Piyalepaşa Sokak’ta bulunan Piyalepaşa Parkı’nın ismi ‘Belarus Dostluk Parkı’ olarak değiştirildi.

“Sokağın da parkın da ismi aynı. Millet Belarus’u bizim paşamız sanmasın? Yeni bir park yapılsaydı da ona yeni isim verilseydi daha güzel olmaz mıydı” diyen Ak Partili Meclis Üyesi Servet Toraman’a, bu kez CHP’li Meclis Üyesi Gökmen Yıldırım cevap verdi.

Harita Komisyonu’nda görev alan Yıldırım, Bakırköy halkının sokakla parkı karıştırmayacak kadar zeki olduğunu söyleyerek, parkın isminin değişeceğini, parkın içine Piyale Paşa’nın büstü ve onu anlatan bir bibliyografisinin olacağını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi