Başakşehir Belediyesi’nde Mevlüt Uysal’ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından boşalan Belediye Başkanlığı’na Yasin Kartoğlu seçildi.Kartoğlu, Uysal döneminde belediye başkan yardımcılığı görevini yürütmekteydi. Başakşehir Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta Çarşamba günü gerçekleştirdiği oturumda gündem başkanlık seçimiydi. Mecliste  yapılan oylamanın ilk iki turunda adaylar gerekli olan oyu alamadılar. üçüncü turda ise  üçte iki çoğunluğa sahip olan AK Parti'nin adayı Yasin Kartoğlu 25 oy ile Başakşehir Belediyesi’nin yeni  başkanı seçildi. CHP'nin adayı Abdülhadi Akmugan ise 12 oyda kaldı.Adaylar  belediye meclisinin partilere göre  üye dağılımı oranında firesiz oy aldılar.

“SORUMLULUĞUMUN BİLİNCİNDEYİM”

Yeni Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, konuşmasında, “Belediyeciliği meslek haline getirmiş, Başakşehir’e gönül vermiş biri olarak böyle bir makama getirilmiş olmaktan, büyük bir mutluluk duyuyorum. Görevimi sorumluluk bilinciyle ve layıkıyla yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başkan Mevlüt Uysal’a Başakşehir’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kartoğlu, “Şimdi bir bayrak değişimi yaşıyoruz. Eski dönemden güç alarak, yeni bir döneme başlıyoruz. Hep birlikte uyum içerisinde sadece Türkiye’nin vitrin İlçesi haline getirdiğimiz Başakşehir’i geleceğe taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Başta hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tabi tüm partilerden meclis üyesi arkadaşlarımızın desteğiyle el ele vererek Başakşehir’i hemşerilerimizin daha keyifle yaşayacakları bir yer haline getirmek için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

AKMUGAN’DAN ORTAK YÖNETİM VAADİ

Belediye Başkanı seçilmek için partili meclis üyelerinin oyu yetmeyecek olan CHP’nin Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan ise adaylık konuşmasında AK Partili meclis üyelerine mesaj içeren bir söylem gerçekleştirdi. Partisinin 12, AK Parti’nin 25 meclis üyesi olduğu bilinciyle konuşmasını gerçekleştiren Akmugan; “ Sizlerin oylarıyla bugün Başakşehir belediye başkanı seçildiğim takdirde, tüm yönetim sürem boyunca ortak bir masa kurma ve Başakşehir’in geleceği için ortak çözümler üretme sözü veriyorum. Bu ortaklık inanın, hem Başakşehir sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak hem de bu kentte yaşamaktan keyif almalarına neden olacaktır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi