Başkan Dr. Hasan Akgün, muhtarların sorunlarının çözümüyle ilgili olarak yıllardır mücadele verdiğini hatırlattı ve "Cumhuriyet ve demokrasimizin temel taşı muhtarlardır, muhtarların sorunları öncelikle çözülmelidir. Muhtarların sorunun çözümü demek halkın sorunlarının çözümü demektir" diye konuştu.

Yerel demokrasinin yerinden yönetim olduğunu belirten Dr. Hasan Akgün, "Demokratik yönetimin en ilk basamağı muhtarlıklardır. 1829 yılından beri muhtarlık müessesesi ülkemiz demokrasisi için hizmet vermektedir.  Şehrin yönetiminde öncelikle muhtarlar söz sahibidir. Biz Büyükçekmece’de yıllardır bu anlayışla birlikte hareket ediyoruz. Şehrin yönetiminde muhtarların önemi büyüktür. Bundan sonra da Büyükçekmece'nin yönetimine aynen bu anlayışla devam edeceğiz" dedi. 

“MUHTARLIK BİRİMLERİ DAHA DA GÜÇLENDİRİLMELİDİR”

Büyükçekmece’de sürekli halkın içinde olduğunu, makamda oturmadığını belirten Başkan Akgün, şöyle konuştu: "Gittiğim her mahallede, sokakta bütün sorunların ilk önce muhtarlara geldiğini görüyorum.  Bizim işlerimizin takipçisi de muhtarlar. Hem halkın sorunlarını bize getiriyorlar hem de çözülüp çözülmediğini denetliyorlar. Bir anlamda muhtarlarımız halkın gözü kulağı oluyor. Muhtarlarımızın koordineli çalışması için,  muhtarlarımıza çağın gereklerine uygun, bilimsel, kaliteli ve etkin hizmet sunmak vizyonuyla belediyede Muhtarlık İşleri Müdürlüğü oluşturduk. Sorunların, sıkıntıların çözümü aşamasında muhtarlar, devlet kurumlarını ve bizleri ilk harekete geçiren mekanizmalardır. Muhtarlık birimleri daha da güçlendirilmelidir."

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi