Gerçekleşen ziyarette silahlı saldırı sonucunda yaralanan gazeteci Ali Tarakçı’ya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Akgün, “Hala silahşorluk zamanında yaşayan insanlar var. Oysa silahşorluk zamanı biteli asırlar oldu. Tüm sorunlarımızı hukuk içinde çözmek zorundayız. Maalesef ülke olarak demokrasi, adalet ve medeniyet ortamlarından gittikçe uzaklaşıyoruz” dedi. 

‘KORKALIK VE CAHİLLİĞİN SONUCU’

Ali Tarakçı’nın aktif ve etkin bir gazeteci olduğunu hatırlatan Başkan Akgün,  “Gazetecinin tek silahı, kalemidir. Kalemiyle mücadele veren bir insanın silahlı saldırıya uğraması basına saldırıyı akla getirmektedir. Ülkede hukuk ve adalet hâkim olduğunda basın da özgür çalışır ve medeniyetin kurallarına göre yaşarız.

Çocuklarının yanında, çocuklarının okul yolunda  Tarakçı’ya yapılan silahlı saldırı, hukuka inancın olmamasının, korkaklık ve cahilliğin sonucudur” dedi. Akgün devamında, “Değerli dostum Tarakçı’nın kısa zamanda sağlığına kavuşacağına ve fikir mücadelesine kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Kendisine acil şifalar, ailesine, Gazetem İstanbul ve basın camiasına geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

BİREYSEL SİLAHLANMAYA SON

Başkan Dr. Hasan Akgün, bireysel silahlanmanın da mutlaka önlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Başkan Akgün, “Bireysel suçlarda ateşli silah kullanımının bu yıl yüzde 80’lere ulaştığı görüyoruz.   Ülkemizde peynir ekmek gibi silah alınıp satılıyor. Silah satışı noktasında herhangi bir denetim, önlem veya kısıtlama yok. Silah satış yapan şirketlerle ilgili hiçbir bilgi de ne yazık ki yok. Ülkemizde ne yazık ki internette taksitle silah satışı yapılıyor. Her önüne gelen eline silah alıyor. Hükümet acilen bir önlem almalıdır. Bu konuda caydırıcı cezalar ve hukuki düzenlemeler yeniden düzenlenmelidir.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi