Programda “Eyüpsultan İlçesi Akşemsettin Mahallesi Cengiz Topel Caddesi Düzenleme Projesi” cadde esnafına sunum eşliğinde anlatıldı. Bulut 1 Düğün Salonu'nda gerçekleşen sunum öncesi Başkan Remzi Aydın esnafa hitaben yaptığı konuşmada, “ Projeyi uygulamadan önce sizlerle istişare yapmak istedik. Öyle bir çalışma yapalım ki; projede uygulama sonrası bir daha düzeltme, ekleme, çıkarma gibi işlemler yapmayalım. Bu tür toplantıları başka mahallelerimizde de yaptık. Esnafımızla, vatandaşımızla bir araya geldik” dedi.

‘ESAS SAHİPLERİ SİZLERSİNİZ’

Konuşmasına devam eden Aydın, “ Amacımız vatandaş için öncelikleri belirlemek. Çünkü buranın esas sahipleri sizlersiniz. Biz düzenleyeceğiz ama burayı kullanacak ve tabi ki koruyacak olan sizlersiniz. Bu caddenin korunması ve düzgün bir şekilde kullanılması sizlerin işine, aşına olumlu katkı sağlayacak bir sonuç doğurur. Ortak menfaatlerimizin korunması adına çalışıyoruz” diye konuştu.

SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Başkan Remzi Aydın'ın konuşmasının ardından yapılan sunumda; özellikle caddeyi kullananların konforunu arttırmak hem yaya hem de araç trafiğini rahatlatmak adına yapılacak çalışmalar anlatıldı.Çalışmalar kapsamında öncelikle caddede altyapı çalışmalarının tamamlanacağı belirtilerek, cadde üzerinde 6 noktada 12 adet yeraltı çöp konteynerleri yapılacağı, yol aydınlatma direklerinin vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda farklı dizilişte ve konumda konulacağı, fiber optik internet hatlarının döşeneceği anlatıldı. Ayrıca caddenin tamamında 270 araçlık cep otoparklar oluşturulacağı ve bunların dışında 113 araçlık otopark inşa edileceği de aktarılan konular arasındaydı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi