Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, down sendromlu vatandaşlar Avcılar Belediyesi Müdürlüklerinde 1 günlük staj yaparak, belediye personeli olarak çalışmanın mutluluğunu yaşadı.


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde, düzenlenen etkinlikten 4 gün önce Down sendromlu çocuklar, aileleri ve belediye müdürlerine yönelik eğitim düzenlendi. 21 Mart günü yaşı 10 ile 30 arasında değişen down sendromlu 12 genç, Avcılar Belediyesinde çeşitli müdürlüklerde iş başı yaparak 1 günlük stajlarını tamamladı. Down sendromuna dikkat çekmek ve onların da sosyal yaşama katkı sağlayabileceklerini göstermek amacıyla düzenlenen etkinlikte, danışmada görev alan ekip +1 rozeti dağıttı.


SEVGİ ÇOCUKLARI
Aybars Gürgeç isimli gençte Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak’ın asistanı olarak çalıştı. Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmaya, toplumu bilinçlendirmeye, ayrımcılık ve ön yargıya maruz kalmasını önlemeye, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirten Başkan Toprak; “ Her insanda 46 kromozom olmasına rağmen down sendromlu bireylerde 47 kromozom bulunuyor. Down sendromlu sevgi çocuklarımız, insanlara iyiliği ve sevgiyi öğretmek için dünyaya gelmişler. Onlar bize iyi olmayı, sevgiyi, hoşgörüyü, mutluluğu öğretiyorlar. Sevgi çocuklarımızı anlayalım, onlarda sevgiyi insanoğlunun kötülüklerden nasıl uzak kaldığını görelim. Toplum olarak sevgi çocuklarımızı hep birlikte büyütelim. Sevgi çocuklarımızla birlikte hayata +1 değer katalım” dedi.
Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi