Belediye Başkanı Şükrü Genç, “15-20 TL’lik bir kapak için bir insanın yaşamını kaybetmesine sebep oldular. Bu arkadaşımız görev şehididir” diyerek, meclis üyelerini saygı duruşuna davet etti. CHP ve AK Parti’li meclis üyeleri de yaptıkları gündem dışı konuşmalarda temizlik işçisi Semavi Güneş’in ölümünden duydukları üzüntüyü ifade edip, Allah’tan rahmet dilediler.
Temizlik işçisi Semavi Güneş'in yaşamını kaybetmesine sebep olan rögar kapağının nasıl yerinden alındığı ve olayın ne şekilde gerçekleştiğinin tespiti için çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarının incelemeye alındığı öğrenildi.



Olayın yaşandığı yere devamlı olarak çöp ve moloz bırakıldığını söyleyen İstinye Mahallesi Muhtarı Recep Alkan ise, "Haftasonu rögar kapağını kim aldıysa, üzerini de örtmüşler, tam bir tuzak kurulmuş. Bize kapakla ilgili bir ihbar da gelmedi. Gelmesi durumunda gerekeni yapardık. Burada kapak bulunmadığına dair bize, belediyeye ya da İSKİ'ye herhangi bir müracaat yapılmamıştır" dedi.



SARIYER BELEDİYE BAŞKANI GENÇ: ARKADAŞIMIZ GÖREV ŞEHİDİDİR

Olayla ilgili açıklamada bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, “Bu konuda mutlaka bir kamu davası açılacak ve bunun için de gereken soruşturma yapılıp, olayla ilgili kimlerin ihmali varsa ortaya çıkacaktır. Hep söylediğimiz bir şey var; Bu tür olaylar için tüm kurumlar işbirliği yapmalı ve gerekli önlemi almalıdır. Maalesef çalışma arkadaşımız, İSKİ'ye ait, bizim değiştirme yetkimizin olmadığı rögar kapağı gece yarısı çalınmış ve üzeri de kağıt kartonla örtülmüştür. Çalışma arkadaşımıza Allah'tan rahmet dilerken kederli ailesinin her daim yanında olduğumuzu belirtiriz. Bu arada rögar kapağı ile ilgili olarak Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü nezdinde hiçbir şikayet ya da ihbar alınmamıştır. Söz konusu rögar, İSKİ Genel Müdürlüğüne ait Baltalimanı Arıtma Tesisleri'ne atık su taşıyan kollektör şaftı olup, Sarıyer Belediyesi'ne ait bir tesis değildir. Sarıyer Belediyesinin bu tesise müdahale etme hakkı ve yetkisi yoktur" diye konuştu.

Semavi Güneş'in cenazesinin defnedilmek üzere memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine gönderildiği öğrenildi.
 
Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi