CUMARTESİ ATAKÖY’DE         

Ataköy 7-8-9 ve 10. Kısım Mahalle Muhtarı Aylin Keserkaya ve belediye iş birliği ile düzenlenen kahvaltıya, 3. Bölge Milletvekili Özgür Karabat’ta katıldı. Kerimoğlu vatandaşlara yaptıklarını anlatırken, vatandaşlar da yapılmasını istediklerini Karabat’a anlattı.

İspirtohane Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen kahvaltıda konuşan Milletvekili Özgür Karabat, Başkan Kerimoğlu’na böyle bir kahvaltı düzenlediği ve kendisini vatandaşlarla buluşturduğu için ayrıca teşekkür etti. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da selamını iletti.

Ekonomik krizden bahseden Karabat, ekonominin kötüye gitmesinden dolayı duyduğu rahatsızlıktan bahsederek, son günlerde sıkça söylenen “Hepimiz aynı gemideyiz” söylemlerine değindi. “Madem hepimiz gemideyiz, onlar neden uçakta” diyerek, ekonomik krizin kendileri için iktidar olma fırsatı değil, derde deva olma fırsatı olduğunu söyledi.

KARABAT ŞİKÂYETLERİ DİNLEDİ

Katılımın yüksek olduğu gözlendiği Ataköy kahvaltısında Başkan Kerimoğlu'nun konuşma yaptığı sırada vatandaşların da Milletvekili Özgür Karabat’a şikayetleri dikkat çekti.

Bir grup hayvan sever vatandaşın Bakırköy barınağa ile ilgili şikayetleri aktardığı Karabat, konuya vakıf olmadığını, sorunlara karşılıklı çözüm bulabilmek ve daha uygun bir ortamda görüşebilmek adına iletişim bilgilerini vererek, vatandaşların kendisine ulaşmasını istedi.

Bakırköy Belediyesi'nden yeterli hizmet alamadıklarını, şikayetlerinin dikkate alınmadığını ve Başkan Kerimoğlu'nun, “Param olsa dahi hayvanlara harcaman” ifadelerini kullandığını Milletvekili Karabat’a aktaran hayvan sever vatandaşlar, 4.5 yıldan beri yönetimde olan Başkan Kerimoğlu’nun tekrar aday gösterilmemesi ve şayet adaylaşırsa kazanmaması için de örgütlü olarak çalışacaklarını belirtti.

CHP ÖRGÜTÜ NEDEN YOK

Milletvekili Özgür Karabat’a yaklaşan bir vatandaş, CHP İlçe Başkanı ve ilçe yöneticilerinin düzenlenen sabah kahvaltılarına katılmadığını, örgütü ile küs bir belediye başkanı görüntüsüyle karşı karşıya olduklarını ve bu durumdan da rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Aynı sırada mikrofondan vatandaşlara seslenen Başkan Kerimoğlu, gelen şikayet ve eleştirileri dikkate alarak, kendisinin de bir hayvan sever olduğunu, can dostlarını önemsediğini ve gelen talepleri ellerinden geldiğince karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Daha fazla hizmet için havan sever vatandaşların da desteğini beklediğini söyleyen Kerimoğlu, “Eksiğimiz varsa affına sığınıyor ve desteğinizi bekliyorum” dedi.

PAZAR CEVİZLİK MAHALLESİ’NDE

Pazar günü Cevizlik Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltıya katılımın yüksek oluşu dikkatlerden kaçmadı. 42 yılı aşkın bir süredir muhtarlık yapan Gönül Çavuşoğlu’nun organize ettiği kahvaltıya 3. Bölge Milletvekili Turan Aydoğan’da katıldı.

Kahvaltıda konuşan Milletvekili Turan Aydoğan, içinde bulunduğumuz ekonomik krizle ilgili çözüm önerilerini iktidara sunduklarını ve yapamazlarsa kendilerinin yapmaya hazır olduklarını belirtti.

GÖNLÜMÜZ KERİMOĞLU’NDAN YANA

Başkan Kerimoğlu'nun 30 yıllık arkadaşı olduğunu ve güzel çalışmalara imza attığını söyleyen Milletvekili Turan Aydoğan, yapılmayan bazı şeylerin ise mevzuata takıldığını ve yapılan her güzel şeyin sosyal demokrat anlayışın ürünü olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetkili kurumları olduğunu, adaylık konusunda takdirin de onlara ait olduğunu ifade eden Aydoğan, “Gönlümüz Başkan Kerimoğlu’ndan yana” dedi.

Kahvaltının ardından vatandaşlara seslenen Başkan Kerimoğlu,  uzun bir hukuk mücadelesi vererek Demokrasi Parkı’nı vatandaşların hizmetine açtığını, 30 yıl önce kurulan Bakırköy Spor Kulübü’ne destek amacı ile kurulan Spor Vakfı’nın amacına uygun hareket etmeyen menfaat gruplarının eline geçtiğini, bu guruplarla korkmadan mücadele ettiğini ve vakfın bulunduğu 13 bin metrekarelik alanı vatandaşların hizmetine açtığını söyledi.

Son olarak halkçı ve kamucu anlayışlarının neticesinde, Bakırköy halkının ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin de büyük desteğiyle verdikleri hukuki ve siyasi mücadelenin sonunda Ataköy sahilindeki 200 bin metrekare alanın da halka kazandırıldığını belirtti.

ATEŞ ÜNAL ERZEN’E ATIFTA BULUNDU

Sahildeki yapılaşmaları önleyememelerine gerekçe olarak da kendisinden önceki belediye yönetiminin neden olduğunu söyleyen Kerimoğlu, “2012 yılında Ataköy Sahili'nin imara açılmasını isteyen TOKİ ye karşı, dönemin belediye başkanı dava etmiş ve hukuk karar vermiş. Buradaki yapılaşmaya karşı olduğunu söyleyen aynı belediye başkanımız, ne yazık ki yine aynı yıl kendi isteği ile mahkemeden feragat ederek, davalardan vazgeçtiği için inşaatlar başlamıştır. 4,5 yıldır kan kustum, kızılcık şerbeti içtim. Bu konuyu hiç konuşmadım ama şimdi rahatlıkla konuşuyorum çünkü ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanıyım. Geçmiş dönem partimizde belediye başkanlığı yapan ve bugün artık farklı partide görev üstlenen arkadaşlarımızın yaptıkları iyi şeyleri de, eksikleri de konuşmayı kendi adımıza bir sorumluluk olarak kabul ediyorum. Sahildeki yapılaşmalarda benim tek bir imzam yoktur. Her kim imza atmışsa onu kamuoyu nezdinde lanetliyorum” diyerek geçmiş dönem belediye başkanı Ateş Ünal Erzen’e atıfta bulundu.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi