BAKIRKÖY- Bilindiği gibi Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Spor Vakfı’nın 1993’ten beri işlettiği sosyal tesisleri için encümen komisyonu ile aldığı yıkım kararını geçtiğimiz 11 Aralık’ta gece yarısı 03:00 sularında uygulamaya koymuş, tepkilere neden olmuş ve yıkım esnasında belediye işçisi Mustafa Yılmaz, başına isabet eden sert bir cisim nedeni ile yaşamını yitirmişti.

Yılmaz’ın vefatı sonrası olay yerine gelen Kerimoğlu’na vatandaşlar tepki göstermiş, Kerimoğlu ve korumaları arasında yaşanan arbede sonucu taraflar birbirleri hakkında şikâyetçi olmuştu. Başkan Kerimoğlu ile birlikte zabıta korumalarının da içinde bulunduğu 8 kişi hakkında yürütülen soruşturma geçtiğimiz ay tamamlandı.

‘ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER’

Kerimoğlu savcılığa verdiği ifade de “Ben daha olay yerine henüz gelmişken, oradaki gruptan, bana, çocuklarıma ve eşime sinkaflı sözlerle küfür etmeye başladılar. ‘Bu ölümün sorumlusu sensin’ diyerek ölümle tehdit ettiler. Ayrıca, ‘Ş.. seni burada yaşatmayacağız’ diye bağırdılar. Sonradan adını öğrendiğim Alper İnanç isimli kişi bana aynı şekilde hakaret ve tehditlerde bulundu. Ben, Şeref Varan’a doğru döndüğümde elini beline attı. Ancak, silah olup olmadığını görmedim. Bu yapı ruhsatsız ve kaçak yapı olduğu için yıkım kararı aldık. Bu nedenle, belediyeye ve şahsıma karşı husumet beslemektedirler” dedi.

Savcı Yaşar Tanrıverdi'nin imzasını taşıyan 13 Temmuz tarihli iddianamede, 8 kişi, ‘Basit yaralama’, ‘Hakaret’, ve ‘Tehdit’ suçu işlemekle suçlandı. İddianamede “Tartışma sırasında Bakırköy Belediye Başkanı şüpheli Bülent Kerimoğlu ile yanındaki diğer şüphelilerin, müştekileri, nüfuzlarını kullanarak darp ettikleri, aynı zamanda şüpheli Bülent Kerimoğlu’nun, müşteki M. Şerif Varan ve Alper İnanç’a, sinkaflı sözlerle hakarette bulunduğu ve Alper İnanç’a ‘Seni öldüreceğim’ dediği…”

SAVCIDAN 11 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, Kerimoğlu’nun yanı sıra iddianamede şüpheli olarak yer alan diğer isimler ise korumaları Akın Güler, Zeynel Öncü, Özcan Şentürk, Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, yardımcısı Ercan Gürünlü, Bakırköy Belediyesi Hukuk İşleri Danışmanı Mutlu Aydın Güneşli ve Belediye çalışanı Yücel Durukan.

Savcılık, Kerimoğlu’nun 2 yıl 8 aydan 11 yıla hapis istemi ile yargılanmasını istedi. Hazırlanan iddianameyi kabul eden Bakırköy 12. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşma için Kasım ayı başına gün verdi.

Müştekilerin avukatı Şevket Çelik, "Soruşturmaya konu suçlar, bakanlık iznine bağlı değil. Bu nedenle, savcılık soruşturma izni için talepte bulunmadı" dedi. Ayrıca, Kerimoğlu’nun, yaptığı şikâyet başvurusu sonrası başka bir savcının yürüttüğü soruşturmada ise şüpheli Mehmet Şerif Varan hakkında 18 Temmuz’da takipsizlik kararı verildi.

Editör: Haber Merkezi