Eğitim ve kültür alanındaki hizmetlerine ve kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekleyen Belediye Başkanları Akgün ve Kara, ihtiyacı karşılamaya yetmeyen 1952 yılı yapımı 4 derslik ve bir anaokulundan oluşan Akalan İlkokulu’nun yerine 20 derslikten oluşan ve ortaokulunda eklendiği aynı zamanda kütüphane ve bilgisayar odası gibi öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal ve kültürel donanımlara sahip yeni bir okul yaparak eğitime ve çocuklara verdikleri değeri bir kez daha gözler önüne serdi. 6 Temmuz 2017’de inşaatına başlanan ve başkanlar tarafından her aşaması takip edilen okul, 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilerek 46 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun açılışı; İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel,Silivri Kaymakamı Ali Partal, Çatalca Garnizon Komutanı Abdulvahap Bozkurt,Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara,Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan,Büyükçekmece Subay Orduevi Müdürü Albay Caner Demirkol yanı sıra İBB Meclis Üyeleri,İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak, Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Atak ve Dernek Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

BAŞKAN KARA“OKULU REKOR BİR SÜREDE TAMAMLADIK”

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katkılarıyla yaptırdıkları okulun milli eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulunarak, üç yıl önce Mahalle Muhtarı Halil Akgeyik’in talebi doğrultusunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte okulu yapmaya karar verdiklerini belirterek şöyle konuştu; “6 Haziran 2017 tarihinde okulun projesi onaylandıktan sonra Hasan başkanımızla birlikte iş makinalarımızı alıp eski okul binasını yıktık ve hemen temelini de attık. Türkiye’de bir rekora da imza atarak 46 günde okul inşaatını tamamladık. 8 derslikli bir okul yapacaktık, başkanım hızını alamadı 20 derslikli bir okul yaptık. Çok güzel bir okulu Akalan’a kazandırdık. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün başta olmak üzere okulun yapımında emeği geçen herkese Çatalca adına, Akalan adına ve milli eğitim camiası adına teşekkür ediyorum.”

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR”

Başkan Cem Kara sözlerinin devamında “Bu okulda bu ülkenin geleceği, hepimizin çocukları, geleceğin valileri, kaymakamları, komutanları, belediye başkanları, öğretmenleri, doktorları, mimarları, mühendisleri yetişecektir. Onlar bizim geleceğimizdir. Ulu Önderimiz, Büyük Komutan, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Cumhuriyeti siz çocuklarımıza ve gençlerimize armağan etmiştir. Biz çocuklarımızla gençliğimizle övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki onlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu bu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacaklar onun devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacaklardır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bu vesileyle bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum ve hepiniz biliyorsunuz ki özlemle de arıyoruz” dedi.

BAŞKAN AKGÜN: BU OKULDAN AZİZ SANCARLAR ÇIKACAKTIR

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitime verdiği öneme dikkat çekerek,  Akalan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu’ndan çok başarılı öğrenciler yetişeceğine inandığını ifade etti. Akalan’ın aynı zamanda da kendisinin manevi köyü olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “ Çatalca Belediye Başkanımızın da desteğini, yardımını aldık. 46 günde Türkiye’de olmayan bir rekoru kırdık. 20 derslikten oluşan çok amaçlı salon, kütüphane, diğer eğitim alanlarından oluşan bu 2 katlı Akalan Atatürk İlkokulu’nu yaparak Türk milli eğitimine, çocuklarımıza Akalan Köyü’nde oturup da gidip başka yerlerde eğitim alan çocuklarımıza teslim ettik.

Buradan Aziz Sancarlar, Mustafa Kemaller, bu ülkeyi yönetecek kıymetli büyükler çıkacaktır. Çünkü bizlerde köy okulundan geldik. Benim 33’üncü okulum 28’i Büyükçekmece’de diğerleri il ve ilçelerde ama en çok haz duyduğum okullardan biri buydu. Köydeki okul sorununu çözmek benim için ayrı bir mutluluktu” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Açılış töreninde konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer de, Akalan Köyü’ne 20 derslikli modern bir okul kazandıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verilen okulun açılış kurdelesini protokol mensupları hep birlikte kesti ve teşekkür plaketleri takdim edildi. Program davetlilerin okulu gezmesi ve ikramlarla son buldu.

SENAY BADUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi