Ferahevler Mahallesi’nde Sarıyer Belediyesi tarafından yaptırılan ve Şehit Ütğm. Uğur Taşçı’nın adının verildiği spor tesisinin bulunduğu alana İBB Meclisi tarafından cami yaptırılması kararı alınmıştı. Konuyla ilgili basında haberler yayınlanırken, alınan karar CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz tarafından yapılan yazılı bir açıklamayla eleştirilmişti.



“CAMİ YIKTIRILIP AYNI YERDE YENİSİ YAPTIRILACAK”
Salih Bayraktar cami ile ilgili tartışmalara son noktayı koyarak şu bilgiyi verdi:
“Ferahevler Mahallesi’ndeki eski cami yıkılıp, aynı yerde yenisi yapılacak, bundan kimsenin endişesi olmasın. Bu konuda basında çıkan haberlerin hiç bir şekilde doğruluk payı yok.  Yıkılacak eski caminin yerine güzel bir cami yapılacak. Camiyi hayır için yaptıracak olan arkadaşımız da projesi çizdirmiş durumda. En kısa zamanda hayata geçirilecek. Bu arada caminin taşınacağı ileri sürülen yerde yaptırılması için İBB tarafından daha önce çok güzel bir spor kompleksi projesi hazırlanmıştı. Ancak Sarıyer Belediyesi oraya şimdi bir spor tesisi yaptırdığı için artık o projeye gerek kalmadı. İBB Meclisi’nden orada yeni bir cami yaptırılması ile ilgili bir kararın çıkma nedeni ise alanın boş olarak görünmesi. Meclise daha önceden hazırlanmış olan bir dosya geldiğinden, spor tesisinin yaptırıldığı alan boş olarak görünüyor. Bu nedenle böyle bir karar çıktı. Şimdi bu kararın yeniden gözden geçirilmesi söz konusu olabilir. Bununla ilgili düşüncemizi biz İBB’nin ilgili birimlerine ilettik, gerekenin yapılacağını düşünüyorum.”



“İLÇE BİNAMIZI MERKEZE TAŞIYACAĞIZ, KİRALADIĞIMIZ BİNANIN PARASINI DA BİZ VERECEĞİZ”
Salih Bayraktar AK Parti İlçe Başkanlığı’nın Ferahevler’den Merkez’deki beş katlı binaya taşınmasıyla ilgili ileri sürülen iddialara ise şu şekilde yanıt verdi:
“İlçe binamızı da Sarıyer Merkezdeki yeni yerine taşıyacağız. Burayla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Kim ne derse desin, biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Belki birileri bize tuzak kurmaya, ayağımıza çelme takmaya çalışıyor ama hiç bir şey bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Biz burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz. Bu bizim özelimizdir. Cebimizdeki paranın hesabını kimseye verecek değiliz. Teşkilatımızdan böyle bir talep geldi, şuan kullandığımız bina bize yetmediği için taşınma kararı aldık. Beş katlı olan bu binayı AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı adına 10 yıllığına kiraladık. Parasını da biz vereceğiz. Hem bu binayı yalnızca biz kullanmayacağız, Sarıyer halkı gelecek, STK üyeleri gelecek, basın gelecek, hep birlikte Sarıyer için kullanacağız. Partimize ait birçok yerdeki kiralık irtibat bürolarını kapatıp, tüm teşkilatı burada toplayınca ekonomik anlamda karda olduğumuzu düşünüyorum. İster yalı desinler, isterse başka bir şey ama biz ihtiyacımızdan dolayı kiraladık ve çok da iyi yaptığımızı düşünüyorum.”



Tuncay DAĞLI

Editör: Haber Merkezi