Geçmiş dönem Bakırköy Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı görevinden sessizce istifa eden ve hakkında ”25 milyon dolarla yurt dışına kaçtı” iddialarıyla gündeme gelen Erkan Kılıç’ın, Kerimoğlu ile birlikte Belarus Sovetsky Bölgesi İdaresi Başkanı Yuriy Troushchenko’yu ziyaret etmesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Toplantıda; ticaret, ekonomi, kültür, sağlık ve turizm alanları dahil olmak üzere bölgelerarası işbirliğinin tartışıldığı Rus basınında yer almış, İstanbul kamuoyuna Belarus ziyareti ile ilgili bir açıklama yapılmamıştı.

KERİMOĞLU HİÇ BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Haberimizin ardından Belarus’a giden heyette bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, 2 günlük bir program dahilinde Belarus’un Türkiye ile ilgili sağlık projelerini yerinde incelemek amacıyla Kerimoğlu’nun daveti üzerine katıldığını ifade etmiş, Kerimoğlu ise tek kelime etmemişti.

“25 milyon dolar parayla yurt dışına kaçarak hastane açtığı” iddia edilen Erkan Kılıç’ın da olduğu Belarus’a giden heyetin olduğu resimde, Kılıç’ın yanında görülen mavi ceketli kişinin de Aydın Üniversitesi Medical Park Florya ve Liv Hastanesi üroloji uzmanlarından Prof. Dr. Semih Ayan olduğu öğrenilmişti.

AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKAN ŞİRKET

Aydın Üniversitesi Medical Park Florya ve Liv Hastanesi üroloji uzmanlarından olan Prof. Dr. Semih Ayan’ı mercek altına aldığımızda ise akıllarda soru işareti bırakan bilgilere ulaştık.

Ayan’ın 9 Eylül 2016 tarihinde 20 bin lira sermaye ile Bakırköy Osmaniye Mahallesi, Çağlar Sokak, F15/11F/2 adres bilgisi ile açmış olduğu Sayan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi’ni kurduğu bilgisine ulaştık.

Sivas ikametti olduğu bilgisine de ulaştığımız Semih Ayan’ın, Bakırköy Osmaniye Mahallesi’nde kurduğu tek kişilik şirketini, 24 Mayıs 2019 tarihinde ise Yeşilyurt Mahallesi Süsen Sokak, No: 5/4 adresine taşıdığı bilgisine yine ticaret sicili gazetesinden ulaştık.

Her iki adrese gittiğimizde de Osmaniye Mahallesi Çağlar Sokak’ta böyle bir kapı numarası olmadığı, Yeşilyurt’ta ki adreste ise herhangi bir tabelanın olmadığını gözlemleyip, mahalle halkının da böyle bir şirketten haberdar olmadıkları bilgisini aldık.

ŞİRKET KURULDUĞUNDAN BERİ HİÇ BİR ŞEY YAPMAMIŞ

Sayan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi’nin, kurulduğu günden bu yana, hiçbir sermaye artırımına gitmediği ve gerekli izinler alınarak özel sağlık kuruluşları kurabilme, hastane, poliklinik, muayenehane, tıp merkezi, tıbbi laboratuvar, tahlil kurumları açma ve sağlık hizmetleri vermek dışında pek çok özelliğe sahip olan şirketin hiçbir iş yapmamış olması da akıllarda soru işareti bıraktı.

ORTAK NOKTALARI SİVAS

Bu bilgiler eşiğinde biraz daha araştırınca Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, 25 milyon dolarla yurt dışına kaçtığı ve İngiltere’de hastane açtığı iddia edilen Erkan Kılıç ve Prof. Dr. Semih Ayan ile dostluklarının çok eskiye dayandığı ve ortak noktalarının Sivas olduğu düşüncesi güçlü dayanaklarla önümüze çıktı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kerimoğlu’nun, eğitimi boyunca Sivaslı olan Erkan Kılıç’ın babasının evinde, Ankara ODTÜ’de okuyan Erkan Kılıç’ın da, eğitim döneminde Kerimoğlu’nun ailesinin yanında kaldığı basına düşmüş, konuyla ilgili iddialara herhangi bir açıklama gelmemişti. Tüm bunların yanında Prof. Dr. Semih Ayan’ın da Sivas ikametgâhı kafaları karıştırdı. 

Sadece Belarus’a değil, geçtiğimiz yıllarda Moskova’ya da beraber gittikleri görülen Kerimoğlu ve Semih Ayan’ın, 2018’de de Yalova’ya beraber gittikleri görüldü.

15 YAŞINDA TIBBİYELİ

1970 doğumlu olan Başkan Kerimoğlu’nun özgeçmişin de 1985–1991 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuduğu bilgisi yer alıyor. 15 yaşında üniversiteye başladığı 21 yaşında da tıp doktoru olarak mezun olduğu bilgisi Kerimoğlu’nun eğitim hayatının da kamuoyu tarafından tartışılmasına neden oldu.

Aynı Üniversite’den mezun oldukları görülen Kerimoğlu ve Ayan ikilisinin yanı sıra, ’25 milyon dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen Erkan Kılıç’ın ilişkileri, kamuoyu tarafından merak konusu oldu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi