İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis oturumunda hazırladığı yazılı önergesiyle İstanbul Golf Kulübü’ne ait sahanın da bulunduğu 350 dönümlük yeşil alanın akıbetini soran CHP İBB Meclis Üyesi Mehmet Berke Merter, ‘Bu alan eğer TOKİ’nin tassarufunda değilse İstanbul en büyük şehir parkı haline getirilebilir’ dedi. Oy birliği ile başkanlık makamına havale edilen önergede şu ifadelere yer verildi;

Ekim 2012'ye kadar, yani 90 yıl boyunca Levent'te Harp Akademileri Komutanlığı içindeki yaklaşık 350 dönümlük yeşil alan içinde İstanbul Golf Kulübü faliyet gösteriyordu. Bu kulüp Osmanlı döneminde 1895'de kurulmuştur ve Türkiye'nin en eski spor kulübüdür. Maalesef bu kadar köklü bir geçmişe rağmen şu an sahası yoktur. Türkiye'nin bu en eski golf sahası, askeri hastane yapılacağı gerekçesiyle boşaltılmıştı. Yani İstanbul'da sanki çok fazla yeşil alan varmışçasına bu alan da maalesef betonlaştırılmak istenmektedir. Şu anda da yol kenarındaki tabelada da TOKİ yazmaktadır.

‘İBB, golf kulübüne sahip çıkmalıdır’

Bu alanın uzun tarihi geçmişini ve yeşil alan olarak önemini düşünürsek tekrar Türkiye'nin en eski kulübüne geri verilmesi en doğru adım olacaktır. Belediyemizi bu konuda gerekli adımları atmaya ve ilgili kurumlarla görüşmeye davet ediyoruz. Alternatifli olarak da her hangi nedenle golf sahası yapmak mümkün değilse bu alanı Cumhuriyet Halk Partisinin 2014 yerel seçimde önerdiği gibi bir şehir parkına dönüştürmeyi teklif ediyoruz.

İBB’ye sorular

Merter’in hazırladığı yazılı önergede ayrıca şu soruların yanıtlanması istendi; Yukarıda bahsi geçen alana yapılması düşünülen herhangi proje var mıdır?, Araziyi boşaltmak için sebep gösterilen ‘askeri hastane’ projesi ne aşamadadır?, Alanın tekrar İstanbul Golf Kulübüne kiralanması mümkün değil midir?, TOKİ'nin yer üzerinde bir tasarrufu bulunmakta mıdır?, İBB olarak golf sporuna bir katkı sağlıyor musunuz?

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi