Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye olarak toplumsal eşitliği oluşturma ve mülteciler dahil her tabakanın sunulan hizmetlerden eşit şekilde faydalanabilmelerini sağlama konusunda önemli adımlar attıklarını ifade etti. İmamoğlu, uluslararası katılımcılara ilçenin çehresini değiştiren kent parkı Yaşam Vadisi ve Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ni tanıtan bir sunum yaptı.

İki oturum olarak düzenlenen Panele; sosyal içerme konusunda çalışan sivil toplum örgütü ve vakıf temsilcileri, akademisyenler ve Lübnan ile Ürdün ülkelerinin ilçe belediye yetkilileri katıldı. Programın açılış konuşmasını UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman yaptı. İlk oturumda toplumsal içerme ve kadın, çocuk dostu şehirler ile illerin toplumsal eşitliği karnesi ele alındı.

“EŞİTLİK KAVRAMLARI HERKES İÇİN OLMALI”

UCLG-MEWA Sosyal İçerme Komite Başkanlığı da yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal içerme kavramının ilk kez 1999’da dile getirildiğini ifade ederek, “Kendi değerler ve kimliğimizin yanında ortak değerler ve özgür bir kimlik etrafında özgür ve eşit bireyler olarak buluşabilmek gerekiyor. Ancak farklılıklarımızı, tüm renklerimizi ve çeşitliliğimizi koruyarak, bize özgü olanları muhafaza ve geliştirme hakkında sahip çıkarak gerçek eşitliğe ulaşabiliriz. Sosyal sorunların çözümü için adalet, vicdan ve eşitlik duygusu büyük önem arz ediyor. Bu kavramlar herkes için olmalıdır”dedi.

“TÜM KOMŞULARA EŞİT HİZMET”

Beylikdüzü Belediyesi olarak tüm komşulara eşit hizmetler sunmaya, ayrımcılığın her türlüsü ile mücadele etmeye çalıştıklarını belirten İmamoğlu, ilçede tam 2 bin apartman görevlisi olduğunu ve onları birer bina teknisyeni haline getirecek ciddi mesleki eğitimler düzenlediklerini söyledi. Bir diğer uygulama olarak da gerçek bir sosyal dönüşümün yaşandığı Gürpınar Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’ni örnek verdi.

 YAŞAM VADİSİ TANITILDI

 “Sosyal İçerme Alanında İyi Uygulama Örnekleri” adı altında gerçekleşen 2. oturumda Başkan İmamoğlu, oturumun başında sunduğu sosyal alanlar ve erişilebilirliği açısından ilçeyi kapsayan Yaşam Vadisi’ni anlattı. İmamoğlu, “İnsanlığın yüzde 90’nın kente yığılması büyük bir problem. Nüfusun sıkıştıkça doğal yaşam alanlarına daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Yaşam Vadisi'ni de bu bağlamda geliştirdik. İlk etabı 250 m2’lik bu alanı İstanbul’un hizmetine sunduk. 2.Etab’ın projesi de başladı. Kentlerin yaşamındaki huzur, kadınların ve çocukların huzurlu olup olmadığı ile ölçülebilir.” şeklinde konuştu. Ardından Lübnan ve Ürdün’ün ilçe belediyelerinden temsilciler, sunumlarını gerçekleştirdi. Panel sonunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek,plaket takdim etti. Başkan İmamoğlu, toplantı sona erdikten sonra panel misafirleri ile Yaşam Vadisi’ni gezdi.

SENAY BADUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi