Ekrem İmamoğlu’nun , eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldığı, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Beylikdüzü teşkilatı tarafından bu sene 3'sü düzenlenen "Beylikdüzü vefa ödülleri" töreninde, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Zülfü Livaneli CHP’li milletvekilleri ve çok sayıda partililer yer aldı.

Beylikdüzü Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Vefa Ödülleri’nin danışma ve onur kurulunu, Süleyman Çelebi, Ercan Karakaş, Altay Öymen, Önay Alpago, Yüksel Çengel, Sevgi Oktay ve Fikret Ünlü oluştururken  seçici kurulda ise Ekrem İmamoğlu, Taşkın Özer, Çiğdem Çoker ve Cem Aydın yer aldı.

Tören öncesinde Şef Hakan Tepelli Eşliğinde Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası sahne aldı. Katılımcılara keyifli anlar yaşatan orkestrayı beğeniyle dinleyenler arasında Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’da vardı. Ardından İmamoğlu batonları Hakan tepelli’den ödünç alarak orkestranın başına geçti ve İzmir Marşı’na şeflik yaptı.

Törene  yoğun programından dolayı katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telgrafı ile başlandı. Kılıçdaroğlu ilettiği mesajda ödül alanları tek tek tebrik etti.

İMAMOĞLU: “VEFASIZ SİYASET OLMAZ”

Beylikdüzü Vefa Ödülleri’nin mimarı olan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, kürsüde, “Bu vefa ödülü fikrini ilk ortaya koyduğumuzda 'siyasette vefa olmaz' dediler. Ben 'olur' dedim.Çünkü vefasız siyaset olmaz. Vefanın olmadığı yerde başarı da olmaz. Olsa bile kalıcı olmaz, insanları aldatır.” Şeklinde konuştu.

“Cumhuriyet Halk Partisi'ne Vefa Ödülleri çok yakışır diye düşündüm ve arkadaşlarımla da paylaştım” diyen İmamoğlu, “İyi ki düşünmüşüz... iyi ki başlamışız. İyi ki başarmışız" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: “İSTANBUL’UN VEFALI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK”

31 Mart Seçimlerinden sonra İstanbul'a saygı gösteren bir başkan olacağını vurgulayan  İmamoğlu, “Hayatın her evresine hep güzel duygularla bakıyoruz. Bir kentin yöneticisi olmak o kente  vefalı olmayı gerektirir. Kente '5 bin yıllık tarihi kadim kent' deyip bunu lafta bırakıyorsanız bu başlı başına bir vefasızlık örneğidir” dedi.

Ekrem İmamoğlu sözlerini “Biz bu şehrin taşına, toprağına, doğasına, her şeyine vefalı olacağız. Hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu şehrin 1 Nisan'dan itibaren kente özen gösteren, insanına saygı gösteren çok vefalı bir belediye başkanı olacak."şeklinde noktaladı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ödül alacak kişilerin tanıtıcı videolarının izlenmesinin ardından ödül takdimine geçildi. Onur Ödülü'nü hayatını kaybeden CHP'li Kudret Yıldırım'ın eşi Serpil Yıldırım aldı. Yıldırım'a ödülünü Seyfi Oktay verdi.

Beylikdüzü vefa ödülünü Canan Kaftancıoğlu, Elif Necla Türkoğlu'na takdim etti. İstanbul Vefa Ödülü'nün sahibi,  Deniz Gezmiş’in yakın arkadaşı Bozkurt Nuhoğlu oldu. Nuhoğlu’na ödülünü Murat Karayalçın verdi. Türkiye Vefa Ödülünü ise Hikmet Çetin, Altan Öymen'in ellerinden aldı. Ödül takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Cumhuriyet Halk Partisi 3.Beylikdüzü Vefa Ödül Töreni'nin kapanış konuşmasını Sanatçı-Yazar Zülfü Livaneli yaptı. Livaneli, “Türkiye çapında tarihi günler yaşıyoruz. İstanbul’da kaybedilerek başlanmış olan bir karanlık, Türkiye’nin üzerine karanlık bir battaniye örtülmüş gibi olan bu durum, yine İstanbul’dan 31 Mart’ta kurtuluş mücadelesi olarak başlayacak.” İfadelerini kullandı.

GAMZE ÜNLÜ / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi