Tarihe tanıklık etmiş binlerce antik eserin vatandaşların beğenisine sunulduğu festivalin açılışında, klasik otomobillerden oluşan kortejin İstiklal Caddesinden geçerek festival alanına ulaşması halkın büyük beğenisini topladı.
İstanbul’un dört bir yanından Türkiye’nin en iyi 63 antikacısının yer aldığı Antika Festivali’nde Osmanlı Dönemi’nden kalma eserlerden, Çanakkale Zaferi’ne tanıklık eden kılıçlara, icat edilen ilk müzik aletinden klasik otomobillere kadar binlerce antika vatandaşların beğenisine sunuldu. Antika tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Beyoğlu İlçe Kaymakamı Osman Ekşi ve Türkiye’de kendi alanlarında duayen kültür-sanat adamlarının yanı sıra iş, sanat siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.
 
FESTİVAL KLASİK OTOMOBİLLERLE  START VERİLDİ
 
Beyoğlu’nun Kültür-Sanat hayatına Antikanın kokusunu ve renklerini katan Antika Festivali’nin açılış programında klasik otomobillerden oluşan kortejin İstiklal Caddesinden geçerek Taksim meydanına ulaşması yerli yabancı herkesin beğenisini kazandı. Vatandaşlar festival boyunca her gün düzenlenecek olan müzik dinletileri, söyleşiler ve Mezat’la eğlenceye doyacak.
 
DEMİRCAN: DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR
Festivalin açılışını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptı. Daha sonra stantları tek tek ziyaret ederek eserleri yakından inceleyen Demircan,  Türkiye’de son dönemlerde yaşanan olumsuz olayların bir takım olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirterek, “Bütün bu gidişata karşı bir dur deme ihtiyacı belirmişti. İşte imdadımıza böyle bir organizasyon yetişti. Burada yaptığımız etkinliklerin temelde çıkış noktasının bir esprisi vardır. Beyoğlu bir semt ismi ama içinde birçok mantığı aynı anda bulunduran bir merkezdir. Örneğin insanlar Çukurcuma’nın Beyoğlu’nda olduğunu bilmez ama Çukurcuma Beyoğlu’ndadır. Sadece Beyoğlu ve İstanbul değil Türkiye’nin ve dünyanın en önemli antikaları buraya gelir ve ilgilisiyle buluşur. Çukurcuma’nın bir tabelasını görmezsiniz göremezsiniz. O parlatılması gereken bir değerdir. Sahip çıkmak görevimizdir.
 
BEYOĞLU HER TÜRLÜ YENİLİĞİN İLHAM KAYNAĞIDIR
Beyoğlu’nun Sultan 2.Beyazıt Han’dan itibaren hep serbest bölge mantığında çalışmış bir muhit olduğunu da ifade eden Başkan Demircan, “Bütün doğu-batı hattında üretimde bulunan insanların bulunmak istediği yerdir. Dolayısıyla Beyoğlu sanatın, inovasyonun, modanın, yani her türlü yeniliğin ilham kaynağı olan bir yerdir. Aynı zamanda antikasız, sahafsız, kitapsız, eski dergilersiz bir Beyoğlu düşünülemez. Burada sanatçılara, antikacılara, inovatif tasarımcılara verdiğimiz değerleri bu tür festivallerle meydana çıkarmayı istiyoruz. Bugün Beyoğlu’nun tüm ülkeye ilham verebilecek zenginliğini Taksim Meydanı’nda vitrine çıkartıyoruz. Bütün İstanbulluları Taksim Meydanı’na, festivalimize davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
5 Ekim’e kadar sürecek olan Antika Festivali, önemli isimlerin söyleşileri ve konserlerle renklendi. Festivalin ikinci gününde Edward Aris / Figen Genç dinletisi ise festivale katılanları büyüledi.
 
Fidan Uğur
 
 
 
 
 

Editör: Haber Merkezi