İnsani ilişkileri güçlendirmek adına her yıl düzenli olarak iftar yemeği organize eden Beylikdüzü Sanayi ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) bu yıl misafirlerini Kaya Ramada Otel’de ağırladı. İftar yemeğine dernek üyeleri ve İlçedeki iş insanlarının yanı sıra Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekler Federasyonu (İSİFED) Başkanı Muammer Ömeroğlu da katıldı.

ZULMÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ

İftarda davetlilere yönelik bir konuşma yapan Beysiad Başkanı Adnan Şahin şunları söyledi: “Öncelikle Filistin’de katledilen insanlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Dünyadan gerekli tepkiyi görmeyen bu zulmü şiddetle kınıyoruz. Beylikdüzü iş insanları olarak bu mübarek gece de hangi siyasi eğilimden, mezhepten ırktan olursa olsun hepimizin bir araya gelebileceğini, gerektiğinde omuz omuza olabileceğimizi göstermeye çalıştık. Bizler bölge insanımızın kaynaşmasını, ihtiyaçlarını bölgemizden temin etmelerini, öğretim kurumlarımızla işbirliği yapmayı dolayısıyla ilçemizin örnek teşkil etmesini istiyoruz.”

DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİREN KADINLARDIR

İstanbul sanayici ve iş insanları Dernekler Federasyonu (İSİFED) Başkanı Muarrem Ömeroğlu ise iş hayatındaki kadınların önemine değinerek, ‘’Güçlü milletler güçlü ekonomi ile güçlü ekonomi de güçlü demokrasi ile meydana gelir. Demokrasiyi güçlendiren çalışkanlığı ile varlığını gösteren kadınlardır” dedi.

İLÇEMİZDE KİMSE YATAĞINA AÇ GİRMEMELİ

Sözlerine Filistin’e yönelik saldırıyı kınayarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise sanayi ve ekonominin üzerinde durdu. İmamoğlu: “Sanayi ve ekonomi dünyası her şeyden önce huzur ister. Umarım girişimci, halka dönük tüm engellerin ortadan kalktığı ve ekonomik göstergelerin iyi olduğu süreçleri yaşarız. İlçemiz bu anlamda çok şanslı, önemli bir sanayi bölgesi var ve Türkiye’nin büyük limanlarından biri de ilçemizde. Ayrıca gelişen ekonomisi ve inşaat sektörü ile aktif bir bölgeyiz. Şimdilerde 2030’u konuşuyoruz umarım daha ileriyi düşünebileceğimiz günleri de beraber yaşarız’’ dedi. İmamoğlu Ramazan ayının arınma ayı olduğunu ve ilçemizde kimsenin yatağına aç girmemesi için çalışma yürüttüğünü ve bu çalışmaların kaynağının da Beylikdüzü’nün insanı olmasında gurur duyduğunu söyledi.

TARİHTE HER ZAMAN ZULMÜN KARŞISINDA OLDUK

Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur birlik ve beraberlik mesajının verildiği iftarda İsrail hükümetinin Filistin’e yönelik yürüttüğü saldırı ve katliamları kınadı. Okur şunları söyledi: “Geçen sene de Dünya Ramazan ayında kan ağlıyordu. Geçen yıldan bu yıla hiçbir şey değişmedi ve zulüm artarak devam ediyor. Filistin’de yaşananlara sesini çıkaran tek ülke biziz. Tarihte her zaman zulmün karşısında olduk. O yüzden gururla söylüyorum ki ‘’Ne Mutlu Türk’üm Diyene”

Elizan Altunufağı / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi