Programı dahilinde Emel Bilenoğlu, Esentepe otobüs durakları, Esentepe İlk Öğretim Okulu Aile Birliği, Esentepe Cami Derneği, Esentepe Muhtarlığı, Sağlık Ocağı, İSMEK, Eğitim Kursu, Esnaf Ziyaretleri, Semt Pazarı, Federasyonla Buluşma ve ev ziyaretlerinde bulundu. Emel Bilenoğlu güne otobüs duraklarında işe giden vatandaşları ziyaret ederek onların dertlerini ve sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerini anlatarak başladı.

Sabah işe gitmek için gereğinden erken çıkmak zorunda kaldıklarının, buna sebebiyet veren durumun da trafikte yaşanan sıkıntılar olduğunu söyleyen vatandaşlara Emel Bilenoğlu, “ Huzurun başkenti diye yola çıkanlar Eyüpsultan’da huzur bırakmadılar. Her sabah sizlerin alın terinizle ekmek paranızı kazanmak için ne zorluklarla mücadele ettiğinizi çok iyi biliyorum.

Sizinle aynı zorlukları yaşamış, mücadele etmiş, onlarca kez düşmüş ve her düştüğünde daha bir hırs ve inançla ayağa kalkan biri olarak söylüyorum. Bunların hepsini aşacağız, 31 Mart’ta yakacağımız umut ışığıyla trafik sorununu da, diğer sorunları da birlikte aşacağız. Ben inanıyorum yeter ki sizde inanın” ifadelerini kullandı.

‘Gençlerimizi için projelerimiz hazır’

Trafikte yayaların güvenliği ve ulaşım konusunda yaşanan sorunları anlatan vatandaşları dinleyen Bilenoğlu, ‘İşte bu ve benzeri sorun ve sıkıntıları yok etmek daha yaşanılır bir Eyüpsultan olsun diye 31 Mart günü değişimi siz yapacaksınız.

Sizler o gün beni değil geleceğinizi seçeceksiniz. Sadece bu mu sıkıntılarımız. Madde kullanımı artık mahallelerde kanıksanmış durumda beton yığınları arasında çocuklarımız yok oluyor. Sosyal ve spor alanlarına inşaat dikme istekleri gençleri batağa itiyor. Bu kader değil bunu hep birlikte çözeceğiz ”dedi.

Esentepe Mahallesinde esnaf ziyaretinde de bulunan Emel Bilenoğlu’na ilgi yoğundu. Emel Bilenoğlu’nu gören bir esnaf yanına gelerek " Burası Gaziosmanpaşa ilçemiz ile sınır. Buranın asfaltı, ışıklandırması, cadde düzenlenmesi Eyüpsultan'a ve bize yakışacak bir durumda değil”diye konuştu. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, “Esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını biliyoruz. Çözümlerimiz hazır. Sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz’ dedi.

 KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi