Eyüp Sultan CHP Belediye Başkan Adayı Emeli Bilenoğlu, gittiği Güzeltepe Mahallesinde adeta miting havasında esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşların pencerelerden alkışlarla ve selamlarla karşıladığı Bilenoğlu, ‘’Bu enerjinizi ve desteğinizi 31 Mart gecesine kadar arttırarak devam ettirmenizi istiyorum. Güzeltepe gülecek, Eyüpsultan gülecek.’’ diyerek cevap verdi.

‘Vatandaşlarımız rahat olsun kimsenin ekmeğine dokunulmayacak’

Bilenoğlu, mahalle çalışmalarına devam ettiği sırada belediye çalışanı bir vatandaş ile sohbet etti. Belediye çalışanının ‘’Biz geleceğimizden endişeliyiz. Bize siz seçildiğiniz taktirde işçi çıkarmalarının yapılacağını söylüyorlar. Şahsım adına ben böyle düşünmüyorum ama kazanırsanız böyle bir şey yapacak mısınız gerçekten?’’ şeklindeki sorusuna Bilenoğlu oldukça net bir cevap verdi. Vatandaşın kaygısını anlayışla karşıladığını ifade eden Bilenoğlu, ‘’ Bugüne kadar her yerde söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Ben seçimi kazanacağım ve kimsenin aşıyla, işiyle asla oynamayacağım. Aksine sizlerin hakkı olanı sizlere ben vereceğim. Ben belediyenin şu an resmi olarak yatırdığı yemek paralarını geri aldığını da, işçilere borcu olduğunu da, maaşların düşük olduğunu da çok iyi biliyorum. İşçi kardeşlerimle bir gün buluşacağım zaten. Orada da anlatacağım. Lütfen siz de her yerde söyleyin. Asla ama asla kimse işinden olmayacak, herkes daha iyi koşullarda çalışacak.’’ dedi.

‘Halkımız beklentilerine yanıt olacağız’

Bilenoğlu, çalışmaları kapsamında çeşitli dernekleri de ziyaret ederek başkanlığı döneminde STK’lar ile özel bir iletişim geliştirileceğini, bu konu için belediye içerisinde özel bir birim kurulacağını, STK’ların belediye de söz sahibi olacaklarını ve mümkün olan her türlü yardımların ayrım yapılmaksızın verileceğini söyledi. Bilenoğlu, semt pazarını gezdiği sırada bir vatandaş ile ilginç bir diyalog yaşadı. Vatandaş. ‘’Burası belediye tarafından cezalandırılan bir mahalle. Bu kesinlikle böyle. Neden mi böyle düşünüyorum? Bu mahallenin bir meydanı, bir caddesi, bir sosyal alanı yok. Kapalı pazar yeri yok. Bırakın bunları doğru düzgün asfaltı, kaldırımı bile yok. Ben burada esnafım. Her geçen gün dükkanlar kapanıyor. Keza tapu ve mülkiyet alanında da önümüze hep engeller çıkarılıyor. Halka karşı tutum alınıyor. Güzeltepe Eyüpsultan’ın üvey evladı mı?’’ şeklinde eleştirilerini dile getirdi. Bu tepki karşısında Bilenoğlu, ‘’Söylediklerini biliyorum kardeşim. İnan her gün onlarca mesaj geliyor sizin mahallenizden. Ben sana şunun sözünü veriyorum. Kazandığım taktirde portatif çözümler projemi en çok burada hayata geçireceğim. Kapalı Pazar yeri, spor salonu gibi ihtiyaçları gidereceğim. Tapu ve mülkiyet konusunda bizim belediyelerimiz her zaman halkın yanında, halklar beraber. Bunun en yakın örneği Sarıyer. Yetkiyi Eyüpsultan ilçemiz ile birlikte Büyükşehir’de uygun görüp bize verirseniz bu işi çok kısa sürede çözeriz. Ayrıca süratle mahallemize bir cadde, bir meydan, bir çarşı, bir merkez artık adını nasıl ifade edersen bunu kazandıracağım. Gerekli yok düzenlemelerini yapacağım ve en önemlisi mahallenin en büyük sorunlarından biri olan yüksek gerilim kablolarını yer altına taşıyacağım. Bu kadar güzel bir konumu olan bu mahallemizi ciddi anlamda bir merkez bölgesine çevireceğiz. Güzeltepe, adı gibi güzel olacak. İlçemizin en gözde mahallerinden olacak’’ dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi