Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, gençlerin başta madde bağımlılığı olmak üzerere her türlü olumsuzluktan ve kötü niyetli kişilerden korunması için topyekün bir çalışma yürütüldüğünü ve bunun etkin ve kararlı bir şekilde ara vermeden devam edeceğini belirtti.

Özellikle öğrencilerin kötü niyetli kişilerden korunması ve bağımlılık yaratan maddelerden uzak tutulması için birçok kesimle işbirliği yaptıklarını söyleyen Bilgin alınan önlemlerle ilgili gazetemize şu bilgileri verdi:

“KAMERA SİSTEMİNDE ENTEGRASYON SAĞLANACAK”

“İlçemizde 92 resmi, 123 özel olmak üzere toplam 215 eğitim kurumu bulunuyor. Toplam öğrenci sayımız ise 53 bin 194. Bizler bu öğrencilerimizin tamamının huzur ve güven içinde eğitim almalarını sağlamak zorundayız. Çocuklarımızın ulaşım güvenliğinden kantinlerdeki gıda sağlığına, okul giriş çıkışlarındaki emniyetlerinden çevre güvenliğine kadar her türlü etmen, okul idaremiz ve bizlerin sorumluluğu altındadır. Bu çerçevede tüm okullarımızda kamera sistemini yeniden gözden geçiriyoruz. Kamera sistemlerimizin kent güvenlik sistemine entegrasyonunu sağlama gayreti içindeyiz. Servis şoförleri ve araçların denetimi, emniyet, jandarma ve belediyemiz tarafından sürekli olarak yapılacak. Bunun yanında kantinlerde satılan gıda maddeleri ve kantinde çalışan kişiler denetlenecek. Okul çevresinde sigara, alkol, uyuşturucu gibi etkenlerden öğrencilerimizi uzak tutma konusunda tüm birimlerimizle el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın okul saatlerinde internet kafelerde bulunması önlenecek. Uyarılara uymayan internet kafeye ve veliye ekonomik yaptırım uygulanacak. Okul çevrelerindeki park bahçe ve oyun salonlarının denetimleri de yine güvenlik güçlerimiz tarafından yapılacak. Bu arada öğrencilerimizin yasa dışı örgütlerin pençesine düşmemesi konusunda her türlü önlemi de almaya devam edeceğiz.

Bu kapsamda Sarıyer’in 38 mahallesinde ‘Mahalle Çalışma Birimleri’ adı altında, mahalle muhtarları, okul müdürleri, din görevlileri, rehber öğretmenler ve ilgili sivil vatandaşların katkısıyla bir birim oluşturduk. Birimde görevli bu kişiler, o mahalledeki sıkıntıya dönük çözüm odaklı faaliyette bulunacak. Madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadelede,  Sarıyer’in tamamında kollektif bir şekilde devam edecek.”

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi