NE OLMUŞTU?

Ülkü Ocakları eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ayhan, 2018-2019 LYS sınavında 73 puan alan öğrencinin yerleşemediği okula, aynı bölgede yaşayan, aynı okuldan mezun olan ve 58 puan alan öğrencinin yerleştiğini tespit etmiş ve konuyu yargıya taşımıştı. Ahmet Ayhan, İdare mahkemesinin inceleme yapmadan yasalara göre değil siyasi konjonktüre göre hareket ettiğini iddia etmiş, "Eğitim sistemindeki bu tür yanlışlıklar hata değil, skandaldır ve bunu örtbas etmeye çalışıyorlar. Mağdur ettikleri öğrencileri yerleştirme sürecinde görevde bulunan okul ve ilçe milli eğitim müdürlükleri,  dayatma sistemi ile imam hatip liselerine yönlendiriliyor" demişti.

Ahmet Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki bazı yöneticilerin eğitim kurumlarını “şirket” okulları da “ticari işletme” gibi yönettiğini düşündüğünü söyleyerek, hem ülkemiz geleceğinin mirasçısı çocuklarımız, hem de Milli Eğitim Bakanlığı gibi saygın bir kurumun itibarını zedelediğini söylemişti.

NE OLDU?

Açtığı davaları kazanan ve haklılığı danıştay tarafından da ispatlanarak binlerce mağdur öğrenci ve veliye umut olan Ahmet Ayhan hakkında, şimdi de eğitim politikalarını ve uygulamalarını eleştirdiği için hakaret davası açıldı.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Ahmet Ayhan, “Ben hakaret etmedim, belgelerle birlikte tüm LYS kriterlerine haiz olmasına rağmen çocuğumun hak ettiği okula yerleştirilemediğini anlattım. Yani ben çocuğumun kazanılmış hakkını aradım, hukuki süreci başlattım ve kazandım. Şimdi de yaptıkları usulsüzlükleri ve anayasa ihlallerini kapatmak için bazıları hukuku kullanılarak üzerimde baskı yapmaya çalışılıyor” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi