Bahçelievler’de gördüğü kalabalık karşısında, umudunun bir kat daha arttığını belirten İmamoğlu, “Bir oy bana, bir oy Mehmet Ali’ye” dedi.

Kuleli Parkı’nda düzenlenen mitinge ev sahipliği yapan CHP İlçe Başkanı Özgür Çelik’te, bu kez Bahçelievler’i alacaklarından hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyleyerek, herkese eşit hizmet politikasıyla devam edeceklerini söyledi.

İmamoğlu’ndan önce sahneye eşi Dilek Özkan’la birlikte çıkan ve İmamoğlu’na benzerliği ile vatandaşın dikkatini çeken Eczacı Mehmet Ali Özkan, alanda gördüğü kalabalığa sonuna kadar güvendiğini söyleyerek, İBB’yi aldıkları anda Bahçelievler’in trafik ve park sorununu ortak projelerle düzeltilebileceklerini söyledi.

BAHÇELİEVLER’E YAŞAM VADİSİ

“Bahçelievler’de yeşil alan yok” diyerek, vatandaşın piknik yapacak bir karış toprağının olmadığını da sözlerine ekleyen Özkan, İBB Adayları Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde halka kazandırdığı Yaşam Vadisi’nin bir örneğini Tavukcu Deresi ve Ayamama Deresi etrafında hayata geçireceklerini söyledi.

“El ele vereceğiz, hep birlikte sizlerin desteği ile yapacağız” diyerek konuşmasını sürdüren Mehmet Ali Özkan, Bahçelievlerde önceliklerinin eğitim olacağını belirterek 2 lisenin yapımı için kolları sıvayacağını belirtti.

BAHÇELİEVLER’E SPOR VE SANAT LİSESİ

Bahçelievler Spor ve Güzel Sanatlar Lisesi yapacaklarının altını çizen Eczacı Özkan, Bahçelievler’i sporun ve sanatın merkezi yapacaklarını, yerlerinin de projelerinin de hazır olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti.

KARİYER MERKEZİ KURACAĞIZ

“Yine bir örneği Beylikdüzü’nde bulunan Kariyer Merkezi’ni Bahçelievler’de hayata geçireceğiz. 200 bin eleman çalıştırma kapasitesi olan iş verenlerle birlikte yapacağımız projelerle gençlere iş istihdamı yaratacağız. Her gün 50 bin vatandaşın ilçe dışına çıkmasına gerek kalmayacak ve sabah, akşam mutlu bir Bahçelievler için çalışacağız”

BAHÇELİEVLERE BAHAR, GÜNEŞ DOĞMADAN GELECEK

25 yıldır Bahçelievler’de eşiyle birlikte Eczacılık yapan Mehmet Ali Özkan 10 yıldan beri de belediye meclis üyesi olarak tecrübeli bir siyasetçi olduğunu ifade etti. “İşi ehline emanet edin” diye pankart asanlara ders vereceklerini de sözlerine ekleyen Özkan “Yerel siyaset tecrübe ile olur. Bu kardeşiniz 10 yıldır bu tecrübeye sahip. 31 Mart’ta bahar Bahçelievler’e daha güneş doğmadan gelecek” diyerek mikrofonu İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’na verdi.

ÇOCUK, GENÇ VE KADIN BİZİM ÖNCELİĞİMİZ

Gördüğü kalabalık karşısında sevincini gizleyemeyen Ekrem İmamoğlu, özellikle alana gelen çocuklara minnet duyduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızı İstanbul'un her yerinde eşitleyeceğiz. Aynı seviye ve güzellikte çevrelerde yetiştireceğiz. Çocuklarımız kütüphanelerinde, kreşlerinde mutlu olacaklar. Çocukların, kadınların mutlu olamadığı şehir mutlu olamaz. Çocuk, genç ve kadın bizim önceliğimiz olacak. Bunu hepinizin bilmesini istiyorum" dedi.

BENİM BAŞKAN OLMAM İÇİN, ÖNCELİKLE MEHMET ALİ KARDEŞİMİ BAŞKAN YAPMANIZ LAZIM

Bahçelievler’in kendisinde ayrı bir yeri olduğunu, yuvasını Bahçelievler’de kurduğunu,  ilk çocuğunun da Bahçelievler’de hayata geldiğini söyleyen İmamoğlu, "Seni Başkan yapacağız" diyenlere cevap vererek; "Benim Başkan olmam için, öncelikle Mehmet Ali Özkan kardeşimi başkan yapmanız lazım. Sizden rekor oy istiyorum. Bunu başarmamız lazım" ifadeleri ile İBB'yi aldıkları taktirde işsizliği, en büyük fakirlikleri olan yeşil alan eksikliklerini de gidereceklerini söyledi.

"Bir kenti yaşamak için o kentin nefes alacağı, festivaller yapabileceği alanlarının olması lazım. Bu bizim Mehmet Ali kardeşimle birlikte size verdiğimiz sözümüz olsun" 

Asla kötü konuşmayacağını ve insarın artık bağırıp çağıranlardan bıktığını belirten Ekrem İmamoğlu, "Belediye başkanı denen kişi, sizin verdiğiniz yetkiyle bir kamu hizmeti yapıyor. Kimse kimseden üstü değildir. Bu vatanda yaşayan herkes eşittir. Kimse kimseye haddini bildiremez. Kimse bana parmak sallayamaz. Ben oyunu istediğim vatandaşlarıma terörist diyeni de kınıyorum. Ben bu ülkede yaşayan 16 milyon insandan oy istiyorum. Hangi partiden olursa olsun, hepsinin yeri başımın üstü" dedi.

"Sizin hakkınız hukukunuz için öncelikle adil bir yönetici olacağım. Ahlakımı ve vicdanımı da asla yanımdan ayırmayacağım" diyerek devam eden İBB İttifak Adayı Ekrem İmamaoğlu, Mehmet Ali Özkan'ı bu topluma hem mesleki hemde siyasi olarak hizmet etmiş, pırıl pırıl ailesiyle de hizmet etmeye aday biri diyerek tarif etti. Mehmet Ali Özkan’la fiziksel benzerliklerinin vatandaşlar arasında çok karıştırıldığını da söyleyen İmamoğlu, “O halde ikimizin de seçilmesi lazım” diyerek devam etti. 

Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın yaşadığı bir olayı kendisine anlattığını söyleyen İmamoğlu, “Bir vatandaş koşarak yanıma geldi. Başkanım annem akşam dedi ki bak bak oğlum Ekrem İmamoğlu ile resim çekildim. Nerde çekildin ana dedim pazarda dedi. Baktım resme dedim anne bu o değil, Bahçelievler Belediye Başkanımız Mehmet Ali Özkan" diye anlattığını ve bu benzerlikten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

“Biz de birbirimize destek olacağız, gölge gibi çalışacağız” diyen İmamoğlu konuşmasının sonunda, "31 Mart'ta seçim bitecek. 1 Nisan'da herkes birbirinin yüzüne bakacak. Teknik hiç bir eksiğimiz olmayacak. Sizler de kendi sandıklarınıza sahip çıkın" diyerek, herkesi devlet adamı olmaya davet etti.

"İnsanları birbirine kıran döken laflar etmeyin" diyerek yetkilileri de uyaran Ekrem İmamoğlu, partililerine 31 Mart gecesi seçim zaferini korna çalarak, birine nisbet yaparak kutlamayı yasakladı. "Bir vatandaşımın bile kalbi kırılırsa üzülürüm. Ben başkalarının yaptığını yapmayacağım. Büyük mitingi 1 Nisan'da 16 milyonla yapacağım" diyerek konuşmasını tamamladı. 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

 

Editör: Haber Merkezi