Merkezi Küçükçekmece Sefaköy’de bulunan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği 4 Mart gecesi Bakırköy İncirli’de bulunan Botanik Park’ta 4.Tanışma ve Dayanışma Gecesi’ni gerçekleştirdi. Gerçekleşen Dayanışma Gecesi’ne katılım oldukça yoğun olurken, özellikle Iğdır’dan üst düzey katılımın olması geceye farklı bir renk kattı. Dernek yönetimince gerçekleştirilen ve 4’sü düzenlenen geceye çok sayıda STK, Dernek, Siyasi Parti temsilcileri, İş Adamları ve bürokratlar katıldı. Iğdırlı hemşerilerin yoğun ilgi gösterdiği gece şehitler için saygı duruşu ve İstilal Marşı ile başladı.

HERKES ORADAYDI

Yoğun katılımın olduğu geceye Iğdır Eski Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, Karakoyunlu Bel. Bşk. Kurban Kaya, Melekli Bel. Bşk. Ali Varol, Iğdır Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan, Halfeli Bel.Bşk. Reşat Başkara,  İzmir Iğdırlılar Dernekler Federasyonları Başkanı Gürsel Özdemir, Güngören Iğdırlılar Dernek Başkanı Öztürk Altuntaş, Esenyurt Iğdırlılar Dernek Başkanı Ali Sakar, Polat Tekstil Yön. Kur. Başkanı Özdemir Polat, Royal Ev Aletleri Şirket Sahibi Gökhan Türkeş Öngel, KASİAD Başkanı Orhan Gökçe ve Yönetim Kurulu, Iğdırlı Emekli Hakim Teyfik Güngören, Sefaköy 30.Noteri (Iğdırlı ) Tuncer  Demir, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel  Tekin ve Barış Yarkadaş, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, İOSB Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Özeren, CMD Mühendislik Yön. Kur. Başkanı Cemal Doğan ve çok sayıda STK, Dernek ve Parti temsilcisi katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan gecenin moderatörlüğünü dernek başkan yardımcısı, aynı zamanda Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi olan Celal Karaali ve Derneğin Kadın Kolu Başkanı Perihan Abay üstlendiler. Yaklaşık 600 davetlinin katıldığı geceye iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, siyasetten hukuk’a her alandan katılımın olması dayanışma ve kaynaşma adına amacına ulaşan bir gece oldu. Programın akışında açılış sonrası yönetim kurulu üyeleri, kuruluşundan bugüğne görev alan eski başkanlar ve dernek başkanı sahneye çağrılarak davetliler selamlandı.

AKMUGAN: TEŞEKKÜR ETTİ

Gecenin ve Derneğin amacını ve çalışmalarını anladan Dernek Başkanı A. Hadi Akmugan yaptığı konuşmasında dernekçiliğin zor bir faaliyet olduğunu, ancak derneğe gönül vermiş olanlar sayesinde derneğin ayakta kaldığını dile getirdi. Akmugan, “Bizler Iğdırlılar Sosyal Dayanışme ve Kültür Derneği olarak dayanışmanın ve bir arada olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Dernekçilik zor bir iş. Ama sizlerin sayesinde bu zorluğun altından kalkıyoruz. Bugün 4.Tanışma ve Dayanışma Gecemizi düzenliyoruz. Bizleri kırmayıp gecemize katılan başta sayın Iğdır Eski Valimiz olmak üzere Iğdır Belediye Başkanlarımıza, Aralık, Karakoyunlu, Melekli ve Halfeli Belediye Başkanlarımıza, siyasi partilerimizin değerli temsilcilerine, yine kardeş dernek başkan ve yöneticilerine, siz değerli Iğdırlı hemşerilerimize ve misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Şunu yürekten söylüyorum, Iğdır birliğin ve beraberliğin sembol kentidir ve hep öyle kalacaktır” dedi.

‘EN DOĞUDA EN BATISINI YAŞIYORUZ’

Öte yandan düzenlenen geceye katılan ve gecenin düzenlenmesinde katkısı olan bazı isimlere doğum günleri vesilesi ile sürpriz hediyeler verildi. Gecenin ilk sürprizi iş adamı Murat Bekem’e yapıldı. Hediye karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Bekem, hediyesini Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit’in elinden aldı. Bekem’in hediyesini verdikten sonra kısa ve bir konuşma yapan başkan Yikit: “Ben de bir Iğdır’lı olarak böylesine güzel bir organizasyonda yer aldığım için çok mutluyum. Bu anlamda bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese tüm Iğdırlılar adına teşekkür ederim. Iğdır, ülkenin en doğusunda olmasına rağmen en batısını yaşayan bir kent. Doğası, havası ve insanı ile nadide şehirlerimizden biri. Sizler Iğdır dışında yaşamanıza rağmen kentinizi unutmuyor ve sahip çıkmaya devam ediyorsunuz. Bu durum bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. İstanbul metropolünde tanışma ve dayanışma adına kurduğunuz bu dernek bu tür etkinliklerle amacına hizmet etmektedir. Hepinize sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

‘DERNEKLER SİYASET ÜSTÜDÜR’

Diğer bir sürpriz ise yine Iğdırlı iş adamı Alican Ükü’ye yapıldı. Hediyesini CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in elinden alan Ükü, duygulu anlar yaşadı. Ükü’nün hediyesini veren Tekin ise yaptığı konuşmasında, “Ben bir vekil olarak hemşeri derneklerimizin organize ettiği bu dayanışma gecelerini çok önemsiyorum. Belirtmem gerekir ki bu organizasyonlara süreklilik kazandıran ve her daim böyle organizasyonlarla bir arada olmanın önemini vurgulayan örnek illerin başında Iğdır geliyor. Sizleri tebrik ediyorum. Bu tarz programlarda siyaset konuşulmaması gerektiğine inanan biriyim. Onun için bugün siyaset konuşmayacağım. Çünkü dernekler siyaset üstü yapılardır. Ben, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder,saygılar sunarım” dedi.

‘IĞDIRLILAR MEMLEKETLERİNE TUTKU İLE BAĞLILAR’

Gecenin sürprizlerinden biri de yine iş adamı olan ve dernek yönetimde bulunan Bülent Tanrıverdi’ye yapıldı. Hediyesini Iğdır eski Valisi Ahmet Turgay Alpman ve İş Adamı Özdemir Polat’ın elinden alan Tanrıverdi, yaptığı konuşmasında kendisine böylesi bir sürprizin yapılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek şükranlarını dile getirdi.

ALPMAN: BEN ARTIK IĞDIRLIYIM

Eski Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ise, “Iğdırda görev yaptığım dönemde Iğdır’ın hem insanını hem doğasını çok sevdim. Orada görev yapmak benim için unutulmaz bir şanstı. Şuan Ankara’dayım. Öyle inanıyorum ki Iğdırlılar memleketlerine aşık ve vazgeçilmez bir tutku ile bağlılar. Beni buraya davet ederek bana bu güzel hisleri yaşatan başta dernek yöneticileri olmak üzere herkese teşekkür ederim. Ben kendimi fahri Iğdırlıyım” ifadelerini kullandı.

POLAT: BU TABLO BENİ MUTLU ETTİ

Bülent Tanrıverdi’nin hediyesini veren İş Adamı Özdemir Polat,yaptığı konuşmada şunlara değindi “Böyle elit bir katılımın olduğu bir gecede olduğumdan dolayı şeref duydum. Bizleri bir araya getiren derneğimizin yönetimini de yürekten kutluyorum. Bu derneği kurulduğu günden beri takip ederim ve gerçekten birbirinden farklı ve toplumsal dayanışmamız adına önemli etkinliklere imza attığına şahit oldum. Bende iş adamı kimliğimin yanı sıra aynı zamanda siyasetçi tarafımda var. Ancak  burada siyaset değil kültürel değerlerimiz ve dayanışmamızı konuşacağız. Bu temelde. toplumsal dayanışmamız ve kültürel değerlerimizin yaşatılması adına çok önemli gördüğüm bu tür gecelerin devamını umuyor emeği geçenlere teşekkür ederim”ediyorum dedi.

MUHTEŞEM SESLER SAHNE ALDI

Orkestra Kars Coşturdu

Yılmaz yıldırım ve Zafer Kaşalı’nın oluşturduğu Orkestra Kars ekibi geceye farklı bir renk kattılar. Yılmaz Yıldırım’ın okuduğu birbirinden güzel Kars yöresi türkülere halay çekerek eşlik eden davetliler, zaman zaman da tek oyun oynayarak hoşça vakit geçirdiler.

KÜRKÇE TÜRKÜLER ÇOBAN’dan

Dernek Başkanı Hadi Akmugan’ın ardından sahneye çıkan ses sanatçısı Ufuk Çoban seslendirdiği Kürt’çe ve Türkçe türkülerle geceye farklı bir renk kattı.

AYYILDIZ: BABAM GELİYOR

Iğdırlı sanatçı Latif Ayyıldız’da söylediği kendi eserleriyle geceye ayrı bir renk kattı. ‘Iğdırına dön’ türküsüyle yörenin sevilen sesi olan Ayyıldız, ‘ Babam geliyor’ ve diğer kendi besteleriyle hemşerileriyle hasret giderdi.

AZERBAYCAN’DAN ESİNTİLER

Gecede sahne almak üzere Azerbaycan’dan gelen biri solist biri ise akardion ustası iki sanatçı geceye farklı bir renk kattılar. Cavit Hüseyin ve Arzu Gedimov’un seslendirdikleri birbirinden güzel türkülere ve yöresel mahnılara davetlilerinde eşlik etmesi eklenince ortaya halk korosu görüntüsü çıktı.Gecenin geç saatlerine kadar süren eğlencede geceye katılan tüm davetliler dernek yöneticilerine teşekkür ederek bir sonraki programda yeniden görüşmek üzere hatıra fotoğrafları çektirerek salondan ayrıldılar.

KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Haber Merkezi