BEYLİKDÜZÜ-Sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça söz ettiren Bizim Beylikdüzü Vakfı yine bir ilke imza atarak Beylikdüzü’nde yardıma muhtaç olan 4 bin aileye kışlık kıyafet yardımı yaptı. ‘Olan olmayana verecek’ sloganı ile yola çıkan vakıf, Beylikdüzü Işıldak Kültür Sarayı’nda düzenlediği programla gönüllere taht kurmayı başarırken düzenlenen programa Vakıf Başkanı Halis Kahriman’ın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Yüksektepe, Mürteza Zengin, AK Parti Erzurum 23.Dönem Milletvekili Sadettin Aydın, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, Bizim Beylikdüzü Vakfı Kadın Kolları Başkanı Kezban Atacan Coşkun, Tokat Yeşilyurt Belediye Başkanı Kazım Misafir, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdeviren ve çok sayıda STK ve dernek temsilcisi katıldı.

‘YARDIM YAPAN BİR VAKIF OLDUK’

4 bin ailenin katıldığı program kapsamında sanatçı Aynur Güneş seslendirdiği parçalarla programa katılanlara eğlenceli dakikalar yaşatırken programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bizim Beylikdüzü Vakfı Kadın Kolları Başkanı Kezban Atacan Coşkun konuşmasında sevginin öneminden bahsederek, “Mutluluk giysin çocuklar” dedi. Coşkunun ardından konuşmasına başlayan Vakıf  Başkanı Halis Kahriman konuşmasında, “Vakfımızı kurarken tek vazgeçilmezimizin eğitim olduğunu söyledik. Ancak son süreçte yaşanılan olaylar nedeniyle güvensizlik ortamı oluştuğunun farkındayız. Ama bizler hiçbir zaman birilerinin yaptığı gibi yardım alan değil, yardım yapan bir vakıf olduk” dedi.

’50 BİN ÇOCUĞU GİYİNDİRECEĞİZ’

2,5 yıl içerisinde çok fazla etkinlik ve çalışmaya imza attıklarını belirten Kehriman, “Bu süre içine yüzlerce öğrencimize burs verdik. Kısmet olursa 2018 yılı içerisinde en az 500 öğrenciye burs vereceğiz. Ramazan ayında çocuklarımızı giyindirmiştik ama yetmedi. Türkiye genelinde 25 bin çocuğumuza kışlık kıyafet yardımında bulunduk. Bizler bu yardımlarımıza devam edeceğiz. Dünya nüfusunun yarısı açlıkla yarısı obezite ile mücadele ederken yılda 1 Milyar 300 ton gıda çöpe gidiyor. Biz bunların farkında olan bir vakıf olarak 2018 yılında 50 bin çocuğumuzu giyindirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğine dair açıklamalarını da eleştiren Kahriman, “Kudüs sadece Filistin’e değil tüm islam alemine emanet edilmiştir. Kudüs tüm müslümanların evidir. Bunu böyle bilsinler” dedi.

KAHRİMAN’I TEBRİK ETTİLER

Kahriman’ın ardından kürsüye çıkan İstanbul Milletvekili Mürteza Zengin konuşmasında, “Yıllarca büyükşehirlerde de yaşacak doğduğumuz topraklarda yaşadığımız şeyler bizi biz yapan değerlerdir. Ben bu anlamda Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkanı Halis Kahriman’ı ve vakıf yöneticilerin yaptıkları bu değerli çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi. Zengin’in ardından konuşan Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat ise, “Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Halis Kahriman’ı tebrik ediyorum. Bu çalışmaların sonuna kadar devam etmesini temenni ediyorum. Biz Ak Parti olarak bu çalışmaların yanındayız” ifadelerini kullandı. Ak Parti Erzurum 23.Dönem Milletvekili Sadettin Aydın ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdeviren ise yaptıkları konuşmalarda vakfın çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek her zaman destekçi olduklarını belirtti. Konuşmaların ardından salonu dolduran ailelere kışlık kıyafetleri dağıtıldı.

Bilal Çığrım- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi