BAKIRKÖY- Ekonomik krizin baş gösterdiği bu günlerde özellikle kira ve faturalarını zamanında ödeyemediklerini ya da sürekli faizli ödediklerini belirten işçiler, konuyla ilgili kendilerine muhatap bulamadıklarını da dile getirdi. BYUAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Yazıcı’dan konuyla ilgili bilgi almak istediklerini ama kendisinin izne çıktığını öğrendiklerini söyleyen işçiler, kendilerine bir açıklama yapılmadığı için ne yapacaklarını da bilemediklerini söyledi.

AÇIKLAMA İSTEDİLER

Öte yandan Bakırköy Belediye hesaplarına haciz geldiğiyle ilgili söylentilerin de gündeme düştüğünü, kira, fatura ve yapılandırdıkları banka borçlarını gününde ödemek için sürekli borçlandıklarını ve borcu borçla kapattıklarını belirten işçiler, konuyla ilgili belediyeden açıklama yapmalarını istedi.

BİRİKMİŞ HAK VE ALACAKLAR HENÜZ ÖDENMEDİ 

Birikmiş sosyal hak ve alacakları ödenmeyen Bakırköy Belediyesi çalışanı işçi ve memurları da geçtiğimiz aylarda belediye önünde maaş kuyruğu eylemi yapmıştı. 2017 Kasım ayından beri biriken sosyal hak ve alacaklarla ilgili de hiç bir gelişme yaşanmadığı kaydedildi. 
 

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi