Protestoya; İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nuray Sancaklı, Boşnak dernekleri başkanları, sivil toplum kuruluşları, Boşnak vatandaşlar ve Kartal halkı katıldı.

‘ACIMIZI DİNDİRMEDİ’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Erden, yaptığı konuşmada:“Eski Yugoslayva Uluslararası Ceza Mahkemesi, "Bosna kasabı" olarak bilinen eski Sırp komutan Ratko Mladiç'i Sırp’ların 22 yıl önce gerçekleştirdiği Bosna soykırımında etkin rol aldığı için müebbet hapse çarptırmıştır. Şunu belirtmek istiyoruz 22 yıl sonra gelen bu karar, geç gelen her adalet gibi gerçek adalet değildir. Mladiç’in alacağı hiçbir ceza onun emri ile katledilmiş soydaşlarımızı geri getirmeyecek ve içimizdeki acıyı biraz dahi dindiremeyecektir” dedi.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Erden konuşmasının devamında, “3 yıl boyunca susup her şey bittikten 22 sene sonra konuşan adalet, bunu çok iyi bilmelidir.Burada değinmek istediğimiz bir başka konu ise geçtiğimiz günlerde maruz kaldığımız hakarettir. Rasim Ozan Kütahyalı 19 Kasım günü BeyazTV’de yer alan Beyaz Futbol isimli programda söylemeye de duymayada terbiyemizin yetmeyeceği sözler sarf etmiştir.Bu sözler yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan, barışta bu vatan için çalışmış savaşta ise bu topraklar için canını vermiş Boşnak halkına karşı hakarettir.Biz İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak bütün Boşnak halkı adına bu tutumu asla kabul etmiyor, bu tutum ve hakaretleri kendilerine aynen iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Yasal süreci derhal başlatacağımızı ve sonuna kadarda takipçisi olacağımızı buradan bir kez daha duyuruyoruz” dedi.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi