2013 Haziran ayında dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından 90 bin metrekarelik bir alana yaptırılarak hizmete açılan Botanik Park içinde bulunan cafe restoran,  belediye şirketi (BYUAŞ) tarafından yönetiliyordu. 2016 yılında zarar ediyor gerekçesi ile sözleşmesinde bulunan ‘3. Kişilere devir edilemez’ ibaresi değiştirilerek özelleştirilmişti.

Aradan geçen zaman içinde çocuk oyun alanlarının ücretli hale gelmesi, park içinde yer alan eğitim amaçlı dinazor heykellerinin bakımsız oluşu gazetemize konu olmuş,  mayıs ayında yaptığımız haberin hemen ardından dinazorlar kaldırılmıştı. Aradan geçen 4 ay sonunda parktaki oyun ve eğitim amaçlı dinazorların tamir edilerek yerine konulmadığı gözlenmiş, akibeti hakkındaki sorularımız da cevapsız kalmıştır.

Botanik Park’ın halka açık alanlarında ticari amaçlı işletmeler açıldığını ve ücretsiz kullanım alanlarının gün geçtikçe azaldığını ifade eden vatandaşların şikayeti üzerine görüntülediğimiz parkta Oto Yıkama ve Saksıda Bodur Ağaçları satış alanını görüntüledik.

Oto Yıkama’ya giderek ücret tarifesini soran vatandaşlar, çalışanların el hareketleri ile Türkçe bilmediğini işaret ettiğini ve oto parkta bulunan valelerden yardım istediğini belirtti.

“Sosyal tesisimiz rant tesisine dönüştü. Botanik Park kamuya aittir, ticaret yapılamaz” diyen vatandaşlar, Bakırköy’deki çocuk parklarının da özel işletmelere verildiğini ve gün geçtikçe kamuya ait yerlerin bittiğini söyleyerek, yetkililerden parklar için açıklama beklediklerini söylediler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi