Yeşil alan üzerinde yapımına başlanan oturma köşesinin, hangi amaçla ve hangi müşterilere verileceği tartışmalara neden olurken, vatandaşlar Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, parkı gezerek göreve geldiği zamanki haliyle, şimdi halini değerlendirmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle açılan ve Avrupa’nın yaşlı, genç, çocuk ve engelliler için en kapsamlı parkı olarak gösterilen Botanik Park’ın her geçen gün ticari bir alana dönüşmesi Bakırköyleri kızdırdı.

ÜCRETSİZ PARK HİZMETİ, ÜCRETLİ VALE HİZMETİNE DÖNÜŞTÜ

Açıldığı dönemde yaşlı ve engelli ziyaretçiler için golf arabalarının ücretsiz olarak temin edilerek gezilebildiği Botanik Park’ta, parkı gezmeye gelen vatandaşların araçlarını ücretsiz park edebileceği otoparkın da şimdiler de özel bir şirket tarafından kullanılması ve vale hizmeti verilmesi dikkat çekti.

DİNAZORLAR NEREDE?

Öte yandan parkta gerçek boyutlarıyla aynı ölçülerde, belli zamanlarda ufak hareketler yapan dinozorların, yeni dönemde bakımsızlığı ve tahribatları sık sık gündeme gelmiş, tamir yapılacak denilerek yaklaşık bir yıl önce kaldırılmıştı. Çocukların ilgiyle izlediği dinazorların, aradan geçen bir yıla rağmen yerine getirilmemesi ve akıbeti hakkında bilgi verilmemesi de vatandaşlar tarafından ilgisizlik olarak değerlendirildi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi