Esenyurt Belediyesi tarafından basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gecikmelide olsa kutlamak için bir toplantı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı’nda ki  toplantıda basın mensuplarıyla ilçe gündemini değerlendirdi. Bozkurt, Esenyurt’un Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olması nedeniyle  ilçede devraldıkları sorunlarında bilincinde olduklarını ifade etti. Bozkurt toplantıda hedeflerinden ve projelerinden bahsederek gazetecileri bilgilendirdi.

“ODAK NOKTAM İNSANLARIN İŞ BULMASI”

Müthiş bir işsizlik sorunu olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘’ Erişkin vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için onlara iş bulma konusunda ciddi şekilde odaklandık. 2019 yılı içerisinde 72 bin vatandaşımıza iş bulduk ve bunu sürdüreceğiz.  Eskiden sadece mavi yakalılara, çoğunlukla temizlik işçisi ve güvenlik elemanı olarak iş bulunuyordu ama şimdi bunu çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Örneğin, 653 kurum ile görüşme yaptık ve 7 bin 456 vatandaşımız bu kurumlarda istihdam edildi. Ama henüz yeterli rakamlara ulaşamadık çünkü hala bildiğim kadarıyla 24 bin civarında iş başvurusu var bize. O yüzden öncelikli odak noktamız insanların iş bulması’’ dedi.

‘’ARAP KÜLTÜRÜ BİZE KAKALANMAYA ÇALIŞILIYOR’’

Esenyurt’u Anadolu topraklarına geri döndüreceğiz diyen Bozkurt, ‘’Şimdi bize bir Arap kültürü kakalanmaya çalışılıyor. Biz Anadoluluyuz. Anadolu kültürü çok daha farklıdır. Anadolu’nun kültürü birbirini seven, inanç ve değerlerine saygı duyan, kapısını sonuna kadar açan, eşini ve çocuklarını komşusuna rahatlıkla emanet eden, onları tecavüzcü ya da ahlaksız olarak görmeyen, beraberce dans eden, birlikte el ele tutup halay çeken ve birbirine kem gözle bakmayan insanlar topluluğudur.  Ama son yıllarda avrupa kültürü ile karıştırılarak bir Arap kültürü yerleştirilmeye çalışılıyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum’’ diye belirtti.

KIRAÇ ESENYURT’TAN AYRILIYOR MU?

Ben aday olduğum günden itibaren bazı kesimler çeşitli çeşitli iftiraları üzerime attılar diyen Bozkurt, ‘’Seçimi kazandıktan sonra da kayyum atanacak dediler. Bugün yarın derken bakın hala buradayız. Şimdi ise çıkmışlar Kıraç’ı böleceğiz diyorlar. Gündemde Kıraç’ın Esenyurt’tan ayrılması gibi bir durum yok. Bunu başarmakta zaten kolay değil. Mesela belediyenin borcunu nasıl böleceğiz? Personeli nasıl ayıracağız ya da bölgeleri nasıl çizeceğiz? Hadi diyelim böyle bir şey olacak. Neden bizden önce yapılmadı da şimdi birden bire böyle bir gereklilik oluştu? Ben artık bunlarla uğraşmıyorum, işim dedikodu değil.  Esenyurt’un ciddi sorunları var. Vatandaşların yaşadığı sorunları ve bunları çözmenin yolunu biliyorum. Benim önceliğim bu sorunları ortadan kaldırmak’’ dedi.

ESENYURT’UN BİRÇOK YERİNE DEV EKRAN KONULACAK

Belediye meclisinin toplandığı günlerde çevir kuvvetin belediye önünde neden toplandığını soran bir gazeteciye cevap veren Kemal Deniz Bozkurt, ‘’Bunu çevik kuvvete sormak lazım, biz çağırmıyoruz. Esenyurt meclisi yıllardır şuan olduğu gibi demokratik yönetilmiyordu. Meclis üyeleri geçmiş yıllarda konuşabiliyorlar mıydı? Konuşmak, tartışmak ve herkesin fikirlerini dile getirmesi çok güzeldir. Türkiye’nin en demokratik meclisiyiz. Hatta başka bir şey daha yapacağım. Esenyurt’un birçok yerine ekranlar koyacağım. Halk mecliste ne olup, bitiyor izleyerek değerlendirsin. Ben iktidarım, katakulli bir iş yapmak istiyorsam benim işime gelmez. Ama herkes kim ne yapıyor, ne ediyor orada görecekler. Canlı yayınları daha nitelikli yapmak için alt yapı çalışması yapıyoruz’’ diye söyledi.

BİR PROJE DAHA HAYATA GEÇİYOR

Seçim bildirgesinde var olan bir projeyi daha hayata geçirme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Bozkurt, ‘’Hem Esenyurtluların birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabilmesi hemde derneklere yer tahsisi yapmak için Barış Kardeşlik Kültür Merkezi planlaması yapmıştık. Esenyurt Nikah Sarayının hemen arkasında düğün sarayı olarak planlanan çok sayıda yer vardı. Esenyurt Belediyesi’nin bu kadar çok düğün salonu işi içerisine girmesini doğru bulmuyorum. O alanları daha etkin bir şekilde kullanabileceğimizi düşünüyorum. Bu yüzden arka tarafı  Barış Kardeşlik Kültür Merkezi’ne dönüştüreceğiz. İl dernekleri ve STK’lara ofisler tahsis edeceğiz. Birde STK’ların etkinlik ve toplantılarını yapmaları için alanlar yapacağız’’ diye konuştu.

5 YILLIK SÜREÇ ADAM GİBİ SONLANACAK

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un bölgede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldiği toplantı da kendisine yöneltilen, ‘’5 yılın sonunda en iddialı projeniz ne olacak’’ sorusuna verdiği cevap taktir topladı. Bozkurt, ‘’En iddialı projem başladığım görevi namusum ile bitirmek. Yani bana verilen 5 yıllık süreci adam gibi sonlandırarak, sokağa çıktığım zaman insanların gözünün içine çakmak çakmak enerji ile bakabilmektir. Bu da benim en iddialı projemdir’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR - Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi