Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlandıktran sonra kentsel düzenleme bakımından önemli hizmetler getirilen Ayazağa, eski muhtarlık binasının yıkılıp, bulunduğu alanın park haline getirilmesi ve ana caddedeki yol ve kaldırım yenileme çalışmasından sonra eski köhne halinden kurtularak modern bir görünüme kavuştu. Muhtarlık binasının yeri ile çevredeki alanın bütünleştirilerek Şerife Bacı Parkı’nın oluşturulması Ayazağalılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Sarıyer Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ortak çalılşması sonucu yapılan park ve anıtın açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Açılış törenine kalabalık bir vatandaş grubu, siyasetçiler ve belediye yöneticileri ile Kastamonulular Derneği üyeleri katıldı. Törende Dernek Başkanı ve mahalle muhtarı yaptıkları konuşmalarla Şerife Bacı Parkı ile anıtını mahalleye kazandıran Sarıyer Belediyesi’ne teşekklür ettiler. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında Dağlıca’da PKK terör örgütü tarafından askerlerimizin şehit edilmesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ve Sarıyer’deki programlarını iptal ettiğini belirtip, “Bu kan ve gözyaşı bitsin artık. Ülkemizi kana bulayan terör örgütlerinin arkasındakiler, Türkiye’nin bir Irak gibi, Suriye gibi olmadığını bilsinler. Ülkemizde yaşanacak bir içsavaş Avrupa’yı da en az bizim kadar kötü etkiler. Üç beş bin mülteci ile baş edemeyen Avrupa ülkeleri, orada yaşayan 5 milyon Türk’ün her birinin götüreceği bir mülteci ile 5 milyon mülteciyle karşı karşıya kalır” dedi.



Şerife Bacı anıtının açılış kurdelesini Ayazağalı çocuk ve kadınlarla birlikte kesen Başkan Şükrü Genç, “Senin gibi vatan için canını veren tüm ulusal kahramanlarımıza borcumuz var. Bizim için, ülkemiz için göterdiğiniz fedakarlıkların bilincindeyiz, mekanınızın cennet olduğundan eminiz, sizlere çok teşekkür ederiz Şerife Bacı” diyerek duygusal sözlerle töreni sonlandırdı.

Şerife Bacı Parkı ve anıtının açılış törenine CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, belediye meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve müdürleri ile STK temcilcileri ve muhtarlar da katıldı.

(Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi