Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun da hazır bulunduğu çadır ziyaretinde sırasıyla MHP, Ak Parti ve İYİ Parti seçim çadırlarını gezerek çalışmalarında başarılar dileyen partililer, Türkiye’nin demokrasiye sahip çıkma iddiasını gördüklerini ve 23 Haziran’a kadar İstanbul’da çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek, CHP çadırı önünde sırasıyla söz alarak düşüncelerini paylaştılar.

HAKKIN, DEMOKRASİNİN VE DEĞİŞİMİN ADIDIR 23 HAZİRAN

Esasında kimin kazandığı belli olan ve bütün vicdanları yaralayacak bir biçimde iptal edilen 31 Mart seçimlerinin ardından 23 Haziran’da yenilenecek olan İBB seçimlerinden daha güçlü bir şekilde, birlik, beraberlik, adalet ve özgürlük diyen bir anlayışla çıkacaklarından şüphesi olmadığını söyleyen İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “İsraf yerine halkı, tek adam yerine demokrasiyi koyacak ve bizi buluşturacak olan bir değişimin adıdır 23 Haziran” diyerek, emek veren tüm bileşenlere teşekkür etti.

GÜZELMANSUR, SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENE SESLENDİ

Yaklaşık üç haftadır CHP Bakırköy İlçe Başkanı Asım Köksal Muş ile birlikte çalışmalarını sürdüren Bakırköy’den sorumlu Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “31 Mart'ta hakkımızla kazandığımız mazbatayı 23 Haziran'da yeniden alacağız” diyerek, en büyük sıkıntılarının sandığa gitmeyen seçmen olduğunu ve son 12 günde sokak sokak, ev ev gezerek geleceğin mirasçısı çocuklara olan borçlarını ödeyeceklerini söyledi. Bakırköy’de sandığa gitmeyen 30 bin seçmene seslenen Güzelmansur, “23 Haziran demokrasiye ve Türkiye’nin kurucu değerlerine sahip çıkma seçimidir” dedi.

SEÇİMLERİN İPTALİ TÜRKİYE DEMOKRASİSİNE DARBEDİR

Seçim çadırından vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdoğdu’da, 31 Mart’ta kazanılan seçimin iptal edildiğini, 23 Haziran’da yeniden kazanılacağını ama olanların Türkiye demokrasisine darbe olduğunu söyleyerek, adaylık sürecinin de eşit ve adil şartlarda olmadığını belirtti.

31 Mart seçimlerinin iptal gerekçesi olarak en çokta “Oylar çalındı” söyleminden dolayı üzüldüğünü ifade eden Erdoğdu, “Biz hayatımızda hiçbir şey çalmadık, harama el uzatmadık. Milyonlarca insanın haysiyetine, onuruna, izzeti nefsine bu kadar kolay hakaret edilemez” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu’nun tarihin gördüğü en kötü rekabet koşullarında yarıştığını söyleyerek konuşmasına devam eden Erdoğdu, E5 ve TEM yolu üzerinde sürekli Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım'ın reklamlarının olduğunu, kamu kaynaklarının reklam aracı olarak kullanıldığını sert bir dille eleştirerek, “23 Haziran seçimleri sonrası Ekrem İmamoğlu kazanacak ve bundan sonra hiç kimse vatandaşın oyuyla ve iradesiyle oynamaya cesaret edemeyecek” diyerek İBB seçimlerinin artık CHP’nin değil, milletin seçimi olduğunun altını çizdi.

EKREM İMAMOĞLU KAZANDI

Seçim çadırı ziyaretinde son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa’da, yaşadığımız coğrafyada Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelerden farklı görünen bir Avrupa ülkesi olduğunu söyleyerek, “31 Mart’ta kazanan sadece Millet İttifakı değil, Türkiye'nin dünya ittifakında yerini alarak itibarını yükselttiği bir seçim oldu. Ne yazık ki gözlerini rahat bürüyenler bu seçimin yenilenmesine karar verdiler ama dünya biliyor ki bu seçimi Ekrem İmamoğlu kazandı” dedi.

VELİ AĞABABA, KALP İŞARETİNİN ANLAMINI ANLATTI

Ekrem İmamoğlu’nun seçim afişleri üzerinde ellerini kalp şeklinde yaparak poz verdiği hareketin 16 Nisan öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından demokrasiyi savunan herkesi bu işaretin altında bir araya toplamak amacıyla kullandığını söyleyerek konuşmasını sürdüren Ağababa, sonrasında Kılıçdaroğlu’nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı adalet yürüyüşü ile Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, partilisi partisizi, ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek yürüttüğünü ve daha o zamanlarda demokrasi ittifakının temellerini attığını söyledi.

Kendilerine düşen görevin ise 16 milyona bu hareketin anlamını anlatmak olduğunu ve kendilerinin de o işaretten gereken dersi çıkartmak olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, “O kalp işareti sadece sevgi işareti olarak değerllendirilmesin. İstanbul'un rantını, gelirini, güzelliklerini sadece bir grubun değil, siyasi görüşü ne olursa olsun 16 milyon insanın paylaşacağı anlamını içermektedir” dedi.

Veli Ağababa konuşmasına şöyle devam etti.

“23 Haziran İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminden çok demokrasi seçimi olmuştur. Demokrasinin devam edip etmeyeceğini gösteren bir seçimdir. Dünyadaki diğer Müslüman ülkelere bakınca, Türkiye'nin Müslümanlık ilkeleri içerisinde yıldız gibi parlayan bir ülke olduğunu görüyoruz. Diğer Müslüman ülkelerin tamamında etlik kimlik, mezhep kavgası ya da tek adamın halkını sömürdüğü yönetimler var. Bizi diğerlerinden farklı kılan ise birkaç temel özelliğimizdir. Bizim Cumhuriyetimiz var, demokrasimiz var ve tabii ki laikliğimiz var. Tüm bu değerlerimizi inşa eden Mustafa Kemal Atatürk’e de, İstanbul'u fethedip bize hediye eden Fatih Sultan Mehmet’e de, yaptığı eserlerle İstanbul'u İstanbul yapan Mimar Sinan'a da sahip çıkacağız. 23 Haziran’'da kazanacağız ve biz bize değil 16 milyonla birlikte halay çekeceğiz”

Selvi Sarıtaç/ Kent Yaşam

           

Editör: Haber Merkezi