Yaklaşık 20 yıldır Zeytinburnu Belediyesi’nden Nisan 2018’de 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten çıkarılan Kenan Güngördü “İşimi geri istiyorum” talebiyle Ankara’ya yürümüş, mahkemeleri kazanmış ama yine de bir sonuç elde edememişti.

439 gündür aralıksız olarak sürdürdüğü eylemlerine işe geri alınana kadar devam edeceğini söyleyen Güngördü, Zeytinburnu Belediye Meclis Binası önünde pankart açarak meclis üyelerine ve belediye başkanına seslendi, “Bu haksızlık ne zaman bitecek” dedi.

PERSONEL İHTİYACI YOK

Yasa dışı örgütü üyesi olmakla suçlandığını, hakkında söylenen tüm yalanları mahkeme kararıyla ıspatladığını ve işe geri dönüş hakkı kazandığı halde, Zeytinburnu Belediyesi’nin mahkeme kararına uymadığını söyleyen Güngördü, bu kez ‘personel ihtiyacı yok’ gerekçesiyle yeniden işe alınmadığının altını çizdi.

“439 gündür direniyorum. Bu haksızlık ne zaman bitecek” diyerek belediye meclis üyerine ve belediye başkanına seslenen Kenan Güngördü, “Müslümanız diyerek insanları kaldırıyorsunuz. Din bahanesiyle her türlü haksızlığı yapıyorsunuz. Haksız ve hukuksuz şekilde elimden aldığınız işimi geri istiyorum.” diyerek, asıl işten çıkarılma sebebinin geçmiş dönem belediye başkanı Murat Aydın’ın adamı olmayışından kaynaklandığını iddia etti.

DİRENİŞİM DEVAM EDECEK

İşsiz geçen her gününün zulüm olduğunu ve hakkını istediğini söyleyerek açıklamalarına son veren Kenan Güngördü, “Bu zulüm bitmediği sürece direnişim her yerde devam edecek. Önümüzdeki hafta AKP İl Örgütü önünde sonrasında ise AKP Genel Merkezi ve TBMM önünde olacağım” dedi.

Meclis Binası önünde sürdürdüğü eylemine yanına gelen CHP’li Meclis Üyesi Avukat Asım Güven ve Metin Aytekin Gazioğlu, Kenan Görgülü ile konuşarak, mahkeme kararlarını istedi. Konuyla ilgili ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Eylemine devam eden Güngördü, "Bu zulme son verin. Benim vergimden yediğiniz her lokma haram zıkkım olsun” diyerek belediye önündeki eylemine son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi