Olayın yaşanma anı  hakkında ilçe başkan yardımcılarından bilgi alan Milletvekili Gürsel Tekin, "Bunlar freni patlamış kamyon gibi davranıyorlar, çünkü bu hafta seçim olsa yüzde 68 HAYIR var" dedi.

BİZE KORKUYORLAR DİYEN, CHP'NİN GEÇMİŞİNE BAKACAK

"Bir ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve Bakanları bu kadar sorumsuzca davranıyorsa, sokaktaki sorumsuzların nasıl davranacağını tahmin edin" diyerek açıklamalarına devam eden Tekin, bu tür provakasyon olaylarının seçmen duyarlılığının yüksek olduğu yerlerde daha çok görülmeye başladığını dile getirdi. Partilileri polemiğe girmemeleri yönünde uyaran Gürsel Tekin, "Biz Allahtan başka hiç bir şeyden korkmuyoruz. Bize korkak diyen, CHP'nin tarihine bakacak. Biz kuvai milliyeden destan yazarak gelmişiz. Erbakan'ın deyimiyle arka bahçeden kaçanların partisi bizim gücümüzü test edemez" diyerek parililere seslendi.

Referandum sonucu HAYIR çıkarsa, iç savaş çıkacağını söyleyenlere de Özgürlük Meydanı'ndan seslenen Tekin, "Siz kimsiniz de HAYIR çıkarsa iç savaş çıkar diyorsunuz. Bu ülkede iç savaş falan çıkmaz. Hesap verecekler yargı işleyecek diye mi bunu söylüyor. Bunu söyleyenler hesap vermemek için masayı dağıtmaya çalışıyorlar" diyerek konuşmasını bitirdi.

Gürsel Tekin'in ardından söz alan Milletvekili Enis Berberoğlu'da, "Hem uçağı hem gemisi olan biri çıkıp televizyonlardan,  gazetelerden gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsa biz ne diyeceğiz" diye sordu. Hep birlikte "HAYIR" diye cevap veren izleyiciler, slogan atarak korkmadan ülkenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Haftanın 3 günü Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda KHK ile ihraç edilen KESK'li memurların standını da ziyaret eden CHP'li gurup, sonuna kadar kendilerine destek olacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 
 
 

Editör: Haber Merkezi