BAŞAKŞEHİR-CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı ve Olimpiyat Stadı Çevresi Kamulaştırma Mağdurları Derneği geçtiğimiz günlerde söz konusu alanda basın açıklaması gerçekleştirdi. Bölgede yaşayan vatandaşların ve dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’de katılarak konu ile ilgili önemli açıklamlarda bulundu. Tekin konuşmasında, “Buradan açıkca ilan ediyoruz ki; Yoksulun malını yedirmeyeceğiz” dedi.

‘VİCDAN MESELESİ’

Katıldığı basın açıklamasında mağdur vatandaşlarla da konuşan Tekin konuşmasında, “Bir ülke düşünün ki, 50 yıl önce kendinize mülk ediniyorsunuz, yediğinizden içtiğinizden kısıp ev alıyorsunuz, birileri gelip elinizdeki malınızı gasp ediyor. Çevrede gördüğünüz yapılmış yada yapımı devam eden AVM'ler, rezidansların çoğu, milletin arazisine konularak yapılmış yerlerdir. Bu ne demektir? Milli emlak arsaları...

Kamu kurumlarının ihtiyacı varsa, önce bu ihtiyaçları devletin arazilerinden karşılamalılar. Milli Emlak'ın arazilerini birilerine peşkeş çekiyorlar, sonra dönüp yokluklar içerisinde kendisine arsa edinmiş insanları mağdur ediyorlar. Bu mağduriyetleri TBMM'ye taşıyacağım, sayın Bakanla konuşacağım. Bu bir vicdan meselesidir" dedi.

‘BEDELİ YOKSULLAR ÖDÜYOR’

Konuşmasında mağduriyetlerin giderilmesi için CHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Tekin, “Bu çok ilginç bir süreç. Sürekli uygulamalar değişmiş, en son uygulamayla da yurttaşlara Olimpiyat Köyü yapılacağı söylenmiş. Buradan sayın Bakana da sesleniyorum; burada olimpiyat köyü olmaz. Şehrin ortasını beton yığınlarıyla donatmışsınız, sonra buraya Olimpiyat Köyü yapacağınızı söylüyorsunuz.

Bu ihtimal bitmiş. Bu ülkenin yoksul vatandaşlarının kaderi değişmiyor. 50 yıllık sürece bakın, ağır bedellerin hepsini yoksullar ödemiştir. Geri kalana kimsenin gücü yetmiyor. Parası olanın, imkanı olanın, nüfuzu olanın arsasına kimsenin dokunma ihtimali yok. Buradan açıkça ilan ediyorum ki, bugün burada olduğu gibi, yarın ve sonrasında da her mağdurun yanında olacağız, destekleyeceğiz, mağduriyetinin giderilmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Tekin’in ardından konuşan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat ise yaptığı konuşmasında, “Olimpiyat Stadı çevresindeki arazilerin usulsüz ve haksız olarak kamulaştırmasına karşı CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, İstanbul Milletvekilimiz Gürsel Tekin, Olimpiyat Stadı Çevresi Kamulaştırma Mağdurları Derneği Başkanı Ertekin Aksu, İlçe Başkan Yardımcıları, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, önceki dönem İlçe Başkanları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve yurttaşların yoğun katılımı ile birlikte basın açıklaması yaptık. Haksız ve Usulsüz yapılan bu kamulaştırmanın takipçisi olacağım.

Bu basın açıklaması bizim açımızdan bir son değil. Mücadeleye devam edeceğiz. Sizlerle birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi