Seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde, siyasetçilerin yerel basına temasları sürüyor. CHP Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Burçin Baykal, gazetemizin merkezine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin gündemi ise yerel seçimler ve aday adaylık süreci oldu. Gazete merkezimizde gerçekleştirdiğimiz söyleşide önemli başlıklar ortaya çıktı.

Genç ve başarılı başkan profili çizen Baykal, Küçükçekmece halkı için hem yeni bir umut hem de yeni bir isim olarak öne çıkıyor. Baykal “Biz Küçükçekmece istiyor, değişim geliyor diyoruz. Bu sloganı laf olsun diye bulmadık. İnanarak, isteyerek, ölçerek, tartarak söyledik. Oldukça da iddialıyız” diyor.

AMACIMIZ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HİZMET YAPMAK

Burçin Baykal neden Küçükçekmece’ye aday adayı olduğu sorusuna ise şu cevabı verdi. “Ben siyasilerin tek odak merkezli siyaset yapmalarını doğru bulmuyorum. Bizlere nerede ihtiyaç varsa orada olmalıyız. Şimdi bizim Avcılar'da değerli bir başkanımız var, biz onun varlığının devam etmesinden yanayız. Bugüne kadar birlikte çalıştık oradaki görevimi de layıkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Her zaman Handan Toprak başkanımızı desteklemeye devam edeceğim. Neden Küçükçekmece dersek Avcılar'a gerek yok Avcılar bizim mevzimiz, CHP'nin kalesi. Bu arada ben Avcılarlı da değilim. Ben oralıyım buralıyım diyemem. Bakırköy'de de bulundum, Küçükçekmece'de oturdum, Beylikdüzü'nde oturdum, Büyükçekmece'de oturdum. Bizim tek bir lokasyona bağlı kalmamamız lazım. İlçelerimiz çok büyüdü artık, sınırlar genişledi. Neden Küçükçekmece dersek bir kere Küçükçekmece Belediyesi AKP’li. Siyaset anlamında ben yerel yönetimlere hakim biriyim. Geçmişte biz burada da çok temaslar kurduk. Bizim iddiamız nedir kimseyi ötekileştirmeden hizmet yapmak. Herkesi kucaklayarak yol izlemek isterim. Kardeş ilçe olduğu için burada çok teşvik-i mesaim oldu. CHP’li bir ilçeye başkan aday adayı olmaktansa AKP’li bir belediyeyi kazanmak benim için daha önemli. Bu sebeple Küçükçekmece diyorum” şeklinde konuştu.

“KOLAYA TALİP OLMAK BENİM TARZIM DEĞİL”

Sözlerini şöyle sürdüren Baykal,  “Benim gibi genç arkadaşların buralarda enerjisini harcaması lazım. Sonuçta bizim olan bir yerde zaten ağabeylerimiz, ablalarımız var. Bizim AK Partili yerlerde mücadele etmemiz lazım. Tabi ki kolay değil. Kolaya da talip olmak benim tarzım değil. Zor ama bu mücadeleyi böyle vermemiz lazım. Partimizde kimlikleşmiş parti büyüklerimin desteği de benim için onurdur. Hep birlikte, inanarak, birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Algıyı böyle yaratır, sinerjiyi böyle oluşturabiliriz aksi halde işimiz zor olur” dedi.

BEN DEĞİL BİZ OLARAK, CHP OLARAK BURAYI KAZANABİLİRİZ

Baykal konuşmasının devamında, “Ben kara düzen değil profesyonel gidilmesi gerektiğine inanıyorum, sonuçta mücadele edeceğimiz yerde neyle karşılaşacağımızı bilmek lazım. Çok kozmopolit bir yerden bahsediyoruz. Burada her yöreden insan var. Evet, riskli bir durum ama ben bu riski aldım. Biz burayı alacağız, aslanlar gibi CHP'nin kalesi haline getireceğiz. Bunun için Küçükçekmece lokasyonuna uygun projeler olacak. Biz yerelden geldiğimiz, belediyecilikten geldiğimiz için mevcut her projenin yeterli, yetersiz kısımlarına baktık. Biz vatandaşın karşısına çıktığımız zaman vatandaşa neden bizi tercih etmeleri gerektiğini söylemeliyiz. Neden bize güvenmeleri gerektiğini söyleyeceğiz. Ben her yöreye eşit mesafeliyim. Aslen Yalovalıyım, doğma büyüme İstanbulluyum. Ben değil biz olarak CHP olarak burayı kazanabiliriz. Burası üç dönemdir başka bir siyasi partinin elinde burayı onların elinden almak bir devrim olacak” şeklinde konuştu.

‘KÜÇÜKÇEKMECE'Yİ CHP BÜNYESİNE GEÇİRECEĞİZ’

Baykal, “İlçemize kendimizi iyi anlatırsak mesele yok çünkü biz kazanmak istiyoruz. Kazanmak için biz bu süreçleri başlattık. Küçükçekmece'yi kazanmak için tüm doneleri oluşturuyorum. Ben her şeyden önce kazanmanın vaadini veriyorum. Örgütüme de bunu anlatıyorum. Birlik ve beraberlik olması gerektiğini de söylüyorum. Ben değil bir başka arkadaşımız aday olursa da sonuna kadar destekçisi olacağım.  Aksi halde hiçbir yeri kazanamayız. Yaptığımız ziyaretlerimizde de bunları anlatıyorum. Önümüzde kritik bir seçim olduğunu bilmemiz lazım bu köprüden önceki son çıkış bu seçimler çok kritik. Şimdi ülkemize bir başkanlık modeli geldi. Yeni bir model ve bilmiyoruz. Bu modelin karşısında bir ittifak var. Biz ilçelerde kendi oyumuzla seçim kazanamayız. CHP’nin oyları zaten bizim. Bununla ilgili diğer siyasi partili vatandaşları da kazanmamız lazım. Onun için kılı kırk yarmamız lazım. O sebepten bu seçimleri çok kritik görüyorum. Ben herkesi tanıyor ve görüşüyorum bu bir zenginliktir. Kiminle ilerlenecekse o olsun diyoruz. Ben olmazsam olmaz deme devri bitti artık. Başka bir arkadaş bile aday olsa sen adaymışsın gibi çalışmalısın. Bu anlamda bizim iddiamız kazanacağız. İddiamız şu ki; Küçükçekmece'yi CHP bünyesine geçireceğiz.”dedi.

HALK SİZE HESABINI SORAR!

Baykal yaptıkları çalışmalardan söz ederek “Bu sinerjiyi biz yaratıyoruz, saha ekibimiz var, araştırma geliştirme ekibimiz var. Belediyecilikten gelen deneyimli arkadaşlarımız var. Bölgeye baktığımız zaman şurada bir boşluk var şunu yapalım değil proje dediğiniz şey basit bir şey ama şu gözetilmeli bu Küçükçekmece'ye uygun mu? Lokasyon buna uygun mu? Belediye bunu yapabilir mi? Söz verip yerine getiremezsiniz, oradaki mevcut belediye başkanı gibi olursunuz. Neden? Verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz halk bunun hesabını soruyor. Bu anlamda ayaklar yere basmalı her şey net olmalı” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZ VE KADINLARIMIZ HER YERDE OLMALI

Gençliğin ve kadın kotasının çok önemli olduğunun altını çizen Baykal gençlerimiz ve kadınlarımız her yerde olmalı ifadelerini kullandı. Baykal, “Zaten partimizde gençlik kotası var bunları kullanacağız, kullanmamız lazım. AKP mesela 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı bile tanıyor. Bunu da çok abartılı buluyorum. Tecrübe ve deneyim olması lazım. Ben gençlere bu tecrübe fırsatını vereceğim. İlçedeki gençlik merkezlerinin sayısını artıracağız, kötü alışkanlıklardan gençlerimizi kurtaracağız. Ülkemizde zaten madde bağımlılığı had safhaya çıktı. Buna bir son vermek adına çalışmalar yapacağız aktiviteler üreteceğiz. Yani biz şunu yaptık gelirsen gel veya gelmezsen gelme değil bir şekilde onları da içinde dahil edebileceğimiz bir şeyler yapmamız lazım” dedi.

İYİ BİR KADRO HERŞEY DEMEKTİR

Burçin Baykal aday gösterilip Küçükçekmece’yi kazandıkları takdirde ahbap çavuş ilişkisinin olmayacağı bir belediye kadrosu kuracaklarını söyledi. Baykal, meclis üyelerinin ve görev dağılımı yapılacak arkadaşlarımızın teknik donanımlı olacağını belirterek, mimar, mühendis, avukat arkadaşlarımızın donanımlı olması gerekiyor. Çünkü teknik konularda ancak bilgisi ve yeterliliği olan arkadaşlarımız teknikten en iyi anlayandır. Ancak şunun da altını da çizmek istiyorum tahsil her şey demek değil ilkokul mezunu olan arkadaşlarımıza da ihtiyacımız var. Onların de meclis de yeri olması gerekiyor İyi bir meclis ekibiniz varsa, iyi bir belediye kadronuz varsa ve iyi bir lider varsa yapamayacağınız hiçbir şey olmaz. Her şeyin üstesinden gelirsiniz.” şeklinde konuştu.

MECLİS ÜYELİĞİ TALEBİM YOK!

Baykal, “Aday olamamam halinde benim meclis üyeliği gibi bir talebim yok. Biz kazanmaktan yanayız. Tarafım Cumhuriyet, Atatürk ilkeleri ile yol alıyorum. CHP kazansın diyorum. Bu yüzden diyorum ki ben ya da başka bir arkadaşımız kim aday olursa olsun CHP kazansın” diyerek sözlerini noktaladı.

Senay BADUR – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi