İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarının 3’ncü birleşiminde Esenyurt Belediyesi’nin 2018 Yılı Bütçesi’ni görüştü. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurtlu Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

‘HAYIRLI OLSUN’

Toplantıda Küçükçekmece, Bağcılar, Silivri, Esenler ve Esenyurt Belediyelerinin bütçeleri meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Esenyurt Belediyesi’nin bütçesinin onaylanmasının ardından Belediye Meclisi’ne teşekkür eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 1 milyar 500 bin TL’lik 2018 Yılı Bütçesi’nin İstanbul ve Türkiye’nin en büyük ilçe belediyesi bütçesi olduğuna dikkat çekerek, “Umuyorum ki gerçekleşme oranı da yüksek olacak. Yeni bütçemiz Esenyurt ve İstanbul’a hayırlı olsun” dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Bütçenin onaylanmasından sonra konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Kadıoğlu, “Esenyurt halkımız için güzel ve önemli hizmetlerde inşallah kullanacağız. İstanbullumuza ve Esenyurtumuza hayırlı olsun. İstanbul’un en büyük bütçesini yaratmak kolay olmadı” dedi. Kadıoğlu yaptığı konuşma ardından meclis üyeleri tarafından en büyük bütçeye sahip ilçe olma unvanı ile ayakta alkışlandı.

ÖNCELİK YATIRIM OLACAK

Esenyurt Belediyesi 2018 Yılı Bütçesi’nin %57’ye tekabül eden 474 milyon 315 bin TL’sini yatırıma ayırırken, 326 milyon 180 bin 500 TL’lik yaklaşık yüzde 30’a tekabül eden kısmını mal ve hizmet giderlerine, 95 milyon yedek ödemelere, 30 milyon 678 bin 500 TL’sini de personel giderlerine ayırdı.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi